”Världen har aldrig förändrats i lika snabb takt som nu”

För att få jobb på IT-supportföretaget Techbuddy krävs ingen utbildning eller tidigare erfarenhet. I stället testas medarbetarna på de kompetenser som krävs för jobbet, och utbildas vidare allt eftersom. Tahero Nori är grundare och vd.

Hur ser du på betydelsen av kompetensutveckling?

− Världen har aldrig förändrats i lika snabb takt som nu. Det är självklart att vi måste snabba upp vår inlärning för att fortsätta vara relevanta och fylla den kompetensbrist som finns i IT-Sverige. Det är viktigt att ständigt bygga på sin egen kompetens, men också att som chef öppna för medarbetare att kunna utvecklas och bygga på sina färdigheter.

Hur får man till kompetensutvecklingen? Vilka är dina bästa råd?

− Våga testa och göra fel. För att lära sig någonting nytt måste man ofta ta sig utanför sin “comfort zone”. Jag försöker att lära mig varje dag och ser människorna runt omkring mig som läromästare. Jag hittar också mycket inspiration hos andra ledare runt om i världen.

Som chef, hur viktigt tycker du det är att anställda tar ansvar för sin kompetensutveckling? 

− Arbetsgivaren har ett stort ansvar, men det känns extra roligt att skapa möjligheter för medarbetare att lyckas med sina egna ambitioner. Jag får alltid mycket energi när kolleger själva har tydliga idéer om vad de vill lära sig.