De är nominerade till Årets justitia

En person som gjort betydande insatser för jämställdhet i juristbranschen. Det är själva grundkriteriet för att utses till Årets justitia. Här är de fyra nominerade till priset.

– Det är så inspirerande att vi har fyra riktigt starka nomineringar som tävlar om titeln. De har alla gemensamt att de visar på att kvinnor inte behöver ändra sig för att passa in i den här branschen. Det är i branschen det måste till en stor förändring, säger Justitiaprisets ordförande Sofia Andersson.

Förra året blev Agnes Hammarstrand, delägare på Delphi i Göteborg, Årets justitia. Nu är det upp till juryn att bestämma vem som får priset i höst.

De nominerade är (från vänster till höger på bilden):
Ida Kjos, chefsjurist på Advisa. En av initiativtagarna till uppropet #medvilkenrätt. Ida är advokat och en aktiv röst i debatten för jämställdhet i media och sociala medier.

Tone Myhre-Jensen, managing partner på Cederquist. Advokatbyrån vann Justitiapriset förra året för sitt arbete med jämställdhet. Hon syns också i samhällsdebatten och som föreläsare.

Linn Alfredsson, associate på Hannes Snellman. Linn är även grundare av Tech Academy Nordic och har uppmärksammats internationellt genom Women of Legal Tech 2020.

Ulrika Borg, advokat och delägare på Krim Advokatbyrå. Hon har tidigare utsetts till en av Sveriges bästa försvarsadvokater och i media pratat om bland annat efterdyningarna av metoo, bevisning i våldtäktsdomar och unga lagöverträdare.