Löneguide: När det är läge att gå ner i tid

Du skyndar från jobbet till förskolan, kastar in ett kex i barnvagnen och hastar vidare mot affären. Eller kanske är det inte barnen utan mamma som behöver dig, med tandvårdsbesök och hörapparater som ska provas ut.

Om det känns som att dygnets timmar inte räcker kan det bli din räddning att gå ner i arbetstid. Under småbarnsåren har du rätt att göra det liksom efter en sjukskrivning, men om du vill gå ner i tid av någon annan orsak måste du komma överens med arbetsgivaren.

− Nu när vi diskuterar ett längre arbetsliv är det ännu viktigare än tidigare att tänka på hur vi gör det hållbart. Jag tycker att en bra arbetsgivare ska ha förståelse för att man kan behöva växla ner i vissa faser av livet och sedan växla upp igen, säger Anna Westling, förhandlare på Akavia.

Om du bestämmer dig för att jobba deltid under småbarnsåren finns möjligheten att fylla ut med föräldraledighet upp till hundra procent. På det sättet får du rätt till samma sjukpenning, vab-ersättning och a-kassa som om du hade jobbat heltid. Men även om du fyller ut med föräldraledighet kommer du märka att månadslönen sjunker. Deltidsarbete påverkar också din inkomst på sikt, till exempel genom att pensionen blir lägre.

"Flexibla arbetstider kan vara en välsignelse eller en plåga, beroende på hur arbetsgivaren hanterar det och hur bra du själv är på att sätta gränser."

När du går ner till deltid finns det förutom det direkta inkomstbortfallet också en risk att du missar chanser till karriär och utveckling.

− Det kan vara så att chefen upplever att du inte prioriterar jobbet, men en bra arbetsgivare har förståelse, säger Anna Westling.

Hon tror att det är viktigt att ha ett långsiktigt perspektiv i arbetslivet, inte minst i ett läge där man behöver växla ner.

− Just nu passar det kanske inte att ta en ny roll på jobbet eller åka på konferenser utomlands, men det kan du göra längre fram, när förutsättningarna är annorlunda, säger hon.

Hon lyfter också fram alternativ som kan vara värda att överväga om du inte vill förlora inkomst och framtida pension. Du kanske till exempel kan spara in restiden genom att jobba hemma någon dag i veckan eller utnyttja möjligheten till flex mer än i dagsläget?

− Flexibla arbetstider kan vara en välsignelse eller en plåga, beroende på hur arbetsgivaren hanterar det och hur bra du själv är på att sätta gränser. För vissa hjälper det mycket att arbetstiderna kan anpassas lite efter livet i övrigt, men det fungerar inte för alla, säger Anna Westling.