Arbetsgivarna som lockar flest

Närmare 4 800 svenskar har sagt sitt. Ikea, Volvo och Uppsala universitet är på topplistan bland attraktiva arbetsgivare 2020.

Årets lista toppas av möbeljätten Ikea, med Volvo Cars och Volvo Group på andra respektive tredje plats. Undersökningen visar att Ikeas arbetsmiljö, goda rykte och starka finansiella ställning rankas högt.

Volvo Cars tar andraplatsen för fjärde året på raken och har aldrig placerat sig sämre än fyra.

På tio-i-topplistan finns sex olika branscher representerade, varav tre inom offentlig sektor; Polisen, Uppsala Universitet och Försvarsmakten.

Undersökningen görs av Kantar TNS på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad. Respondenterna har intervjuats om sin syn på Sveriges 150 största bolag och vad som är viktigast vid valet av arbetsgivare.