Klart med ny jury för Justitiapriset

Mia Edwall Insulander från Advokatsamfundet tar plats i juryn för årets Justitiapris. Juryn ska utse den affärsjuridiska byrå som är bäst på jämställdhet.

– Det är en grupp som besitter en otroligt stor och framför allt bred kompetens. Det är många faktorer som spelar in för att bygga en jämställd arbetsplats och årets jury kommer att kunna hitta de allra flesta. Jag är glad och tacksam att så välkända och framstående jurister har valt att engagera sig i Justitiapriset och belysa vikten av en jämställd advokatbransch, säger Justitiaprisets ordförande Sofia Andersson.

Förutom Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander består juryn av ordföranden Louise Meijer, riksdagsledamot (M) och prisets grundare, Mats Andersson, justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen, Maria Ingelsson, chefsjurist på Automile, Tove Lindgren, adjunkt vid Stockholms universitet och programledare i Juridikpodden, samt Jenny Kallerman, bolagsjuristkonsult och 2:e vice ordförande i Akavia.

Advokatbyråer som vill delta anmäler sig själva, för att sedan besvara frågor om struktur, balans, kultur och arbete mot sexuella trakasserier på arbetsplatsen. För att ge juryn ett så gediget underlag som möjligt får även medarbetarna svara (anonymt) på frågor.

I fjol fick advokatbyrån Cederquist Justitiapriset, medan Agnes Hammarstrand på advokatbyrån Delphi, utsågs till Årets Justitia.

Klicka här för mer information om Justitiapriset, med sista anmälningsdatum 9 februari, 2020.