Jobbar han på Sveriges friskaste företag?

Johan Kvart är lagman på Göteborgs Tingsrätt. Arbetsplatsen har utsetts till Västra Götalands sundaste företag – och aspirerar därmed på positionen som Sveriges friskaste företag.

Priset delas ut för tredje året och går till det företag som är framgångsrikast i grenen ”skapa den sundaste arbetsplatsen där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet”.

Göteborgs tingsrätt är en av sju nominerade arbetsplatser till priset ”Sveriges Friskaste Företag 2019”. Dit tog man sig i egenskap av länsvinnare i sin region med motiveringen:

”I en tuff bransch visar Göteborgs tingsrätt att det går att vända en negativ trend, bryta strukturer och sätta fokus på arbetsmiljö och hälsa. Genom att skapa ett modernt och närvarande ledarskap med små arbetsgrupper och satsa på kompetensutveckling inom ledarskap på alla chefsnivåer har Göteborgs tingsrätt ökat arbetsglädjen och engagemanget bland medarbetarna. Resultatet är en arbetsmiljö som präglas av laganda och delaktighet där sjuktalen har sjunkit med 3% på kort tid”.

– Det är med stolthet och glädje som vi tillsammans tar emot denna fina utmärkelse som jag tar som ett kvitto på vårt långsiktiga arbete. Det är våra fantastiska medarbetare som gjort det hela möjligt, säger Johan Kvart.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, tillsammans med en jury av experter inom arbetsmiljö och hälsa. Ordförande är förre KD-ledaren Göran Hägglund.

Vinnande företag presenteras i mars.