Unga akademiker kräver hållbara arbetsgivare

En av tre young professionals anser att det är mycket viktigt att arbetsgivaren har en tydlig intern klimatpolicy, eller arbetar för ett bättre klimat. Det visar en undersökning från Academic Work.

Över 7 000 studenter och akademiker i början av sina karriärer fick svara på frågor om drömarbetsgivare. Förutom att värdera klimatfrågan högt anser närmare hälften, 48 procent, att mångfald är ett måste på arbetsplatsen.

Hållbarhet och mångfald står högt i kurs, och arbetsgivare som prioriterar de frågorna kommer att ha en konkurrensfördel, menar Academic Works employer branding-specialist Julia Granström.

– Hur man som företag arbetar med miljö- och klimatfrågor är i stor utsträckning beroende av ledarskapet. Det är först när ledningsgruppen eller styrelsen visar att de verkligen brinner för och vill genomföra förändringar som dessa kan implementeras fullt ut. Om intresset inte är genuint är risken stor att mål om hållbarhet och mångfald aldrig når längre än planeringsstadiet. Detta kan vara skillnaden för att vinna kampen om de bästa kandidaterna.

Undersökningen genomfördes av Kantar Sifo på uppdrag av Academic Work.