Var femte bytte jobb förra året

Ny på jobbet? Då är du inte ensam. Nästan var femte Jusekmedlem bytte arbetsplats förra året – och för de flesta innebar det ett lönelyft.

Hela 18 procent av dem som svarade på Juseks löneenkät har bytt jobb det senaste året – och i vissa yrkesgrupper är siffran ännu högre. Allra högst är den bland förbundets kommunikatörer: 25 procent.

− Det är bra att det finns en rörlighet. Våra medlemmar vet att de har alternativ, och det gör att de kan ställa högre krav på arbetsgivaren, säger Malin Backman, utredare på Jusek.

I genomsnitt har medlemmarna som bytt jobb höjt sin lön med 778 kronor i månaden. Systemvetare var den yrkesgrupp som tjänade mest på att byta: 1554 kronor. Jurister tjänade i genomsnitt 915 kronor och samhällsvetare 689 kronor.

− Vi ser att det är så här medlemmarna gör sina största lönehopp, fast det finns inget som hindrar arbetsgivare från att ge en motsvarande löneökning till någon som väljer att stanna, säger hon.

Kvinnor är mer benägna att byta jobb än män, och det skulle kunna hänga ihop med lönegapet, tror hon.

− Kvinnor tjänar generellt mindre och är kanske mer benägna att försöka få upp lönen på det här sättet.

Många av de som byter jobb klättrar både i befattning och lön, fast karriären är inte det enda som driver dem att ta steget vidare. När de beskriver vad de var mest missnöjda med på sin förra arbetsplats hamnar lönen först på sjätte plats. Topp tre var i stället arbetsgivarens ledning, närmaste chefen och stressen.

− Det är det som driver en bort. Vi vet sedan tidigare att många tycker att ledningen och chefen är det mest avgörande för hur man trivs på jobbet. Många litar inte på att en dålig situation ska bli bättre utan väljer att lämna, säger Malin Backman.

Att kommunikatörer sticker ut som den yrkesgrupp där flest byter jobb kan ha att göra med branschen, tror hon.

− Det är mycket snabba ryck, konsultjobb och projektanställningar. Kommunikatörerna är också generellt yngre än våra andra medlemmar och vi ser att unga byter jobb i större utsträckning än äldre.

Hon tillägger att gruppen kommunikatörer är ganska liten, vilket påverkar resultatet. Det räcker att ganska få personer inom gruppen byter jobb för att det ska ge ett stort genomslag i statistiken.

Siffrorna över hur många som byter jobb kan innebära en väckarklocka för arbetsgivarna och få dem att satsa mer på anställdas välbefinnande, tror Malin Backman:

− Om de anställda inte mår bra kommer du som arbetsgivare inte bara ha medarbetare som lider utan de kommer faktiskt att lämna arbetsplatsen, säger hon.

För arbetsgivaren finns det mycket att vinna på att behålla medarbetare, menar hon. Det kostar att förlora kompetens och att rekrytera ny personal.

I enkäten har de som bytt jobb det senaste året fått uppge vad de är mest nöjda med på sina nya arbetsplatser och högst rankas arbetsuppgifterna, lönen och inflytandet i arbetet.

− Det kan arbetsgivare titta på om de vill veta hur de ska hålla kvar sina medarbetare, säger Malin Backman.

De vanligaste anledningarna till att man bytt jobb:

1. Arbetsgivarens ledning

2. Närmaste chefen

3. Stress

4. Arbets­uppgifterna

5. Inflytandet i arbetet

6. Lönen