Lista: Här stänger Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen föreslår att 132 kontor avvecklas successivt under 2019–2020.

– Att minska kontorsnätet är nödvändigt. Vi är mitt inne i en omställningsprocess med ett varsel på 4500 anställda på grund av de budgetförutsättningar vi har för året. Vi kan inte genomföra en så stor personalneddragning utan att göra förändringar i antalet kontor, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg i ett pressmeddelande.

Om samtliga 132 utpekade kontor avvecklas återstår enligt förslaget 106 kontor. Samverkanssamtal med de fackliga organisationerna har inletts. Det är ännu inte fastslaget när det slutliga beslutet om kontoren fattas.

Som en följd av neddragningarna ger regeringen länsstyrelserna i uppdrag att kartlägga var statlig service saknas.

– Vi kan inte acceptera att den statliga närvaron försämras, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S) till SVT Nyheter.

Läs mer: Hälften av AF-kontoren läggs ned