Ny statistik: Jusek-kvinnor tjänar 3000 mindre än männen

Kvinnor i Juseks medlemsgrupper har i snitt 3100 kronor mindre i månadslön än sina manliga kollegor. Det visar ny statistik från förbundet.

Siffrorna som Jusek presenterar är bortrensade från faktorer som påverkar lönen. Det handlar om parametrar så som erfarenhet, sektor, befattning, bransch, deltid och geografi. Lönegapet mellan manliga och kvinnliga medlemmar är trots detta fem procent, eller 3100 kronor varje månad.

Kartläggningen omfattar drygt 28000 medlemmar och även chefer ingår. Störst är löneskillnaderna bland ekonomerna, och minst bland samhällsvetarna. Inom privat sektor är gapet upp emot åtta procent, men ”bara” två procent inom den kommunala motsvarigheten.

– Vår statistik visar att det finns oförklarade löneskillnader för högutbildade kvinnor med en stark position på arbetsmarknaden. Skillnaderna mellan sektorerna kan bero på att lokal facklig närvaro saknas på många håll i privat sektor och att alla inte omfattas av kollektivavtal, säger Maria Arrefelt, förhandlingschef privat sektor på Jusek.

Dubbelt så stor

Hon tror att frånvaro av exempelvis föräldralön kan göra löneskillnaderna större.
Enligt Juseks analyser tjänar kvinnor mer på lönesamtal än vad männen gör, skillnaden är mer än dubbelt så stor.

– Resultaten pekar på att kvinnor har mycket att vinna på lönesamtal. Det tar inte bort hela gapet, men det bidrar till att löneskillnaderna minskar. För de arbetsgivare som vill rekrytera och behålla duktiga medarbetare är könsneutrala löner en självklarhet, säger Lena Emanuelsson, förhandlingschef offentlig sektor på Jusek.