Juryn klar till Justitiapriset

Louise Meijer, Mari Heidenborg och Mårten Schultz är några av dem som tar plats i Justitiaprisets jury.

Foto: Pressbild & Rikard Westman.

 

Justitiapriset delas ut till den affärsjuridiska advokatbyrå som jobbar bäst med jämställdhet. Nytt för i år är att man även ska utse Årets Justitia, en utmärkelse som går till en person inom juristvärlden som gjort stora insatser för jämställdheten och förtjänar att uppmärksammas positivt.

Nu står det klart vilka som sitter i årets jury. Ordförande är Louise Meijer, som grundade priset. Ingår gör också Mari Heidenborg, justitiekansler, Mårten Schultz, professor i civilrätt och juridisk kommentator i Svenska Dagbladet, Tove Lindgren, som driver juristpodden, Jenny Kallerman, andra vice ordförande i Jusek och juristerna Mats Andersson och Maria Ingelsson.

– Jag är jätteglad över att vara ordförande i Justitiaprisets jury. Vi har länge vetat att advokatbranschen har långt kvar när det kommer till jämställdhet. Metoo och #medvilkenrätt har satt nytt ljus på frågan. Det känns bra att vara med och göra något konkret för att branschen ska bli mer jämställd, säger Louise Meijer i ett pressmeddelande.

Anmälan öppnar den 1 januari.