Lista: Fem Ted Talks som räddar nyårslöftena

Karriär tipsar om nätföreläsningar för att att hitta motivationen i vardagen.

 

Poff! Nyårslöften har en besvärande tendens att spricka. Men hur hittar man motivationen att utesluta de onyttiga vanorna och omfamna de goda? Och verkligen ge sig själv den där nystarten – på jobbet, i förhållandet och med sig själv – som man önskar? Karriär har samlat ett par hjälpande Ted Talks.

 

The Puzzle of motivation! Daniel Pink talar om vikten av kreativitet och hur företagsvärlden missat vad forskarvärlden har att säga om motivation. Belöningar, som exempelvis högre lön, fungerar inte alltid sporrande.

 

There´s more to life than being happy. Emily Esfahani Smith tror inte att jakten på lycka hjälper. Storytelling är viktigt för att finna mening. Och din egen berättelse, den skriver du själv.

 

Why some people find exercise harder than others. Emily Balcettis frågar sig varför vissa klarar sina nyårslöften och andra inte. Svaret är många gånger motivation. Finns det då någon strategi för att öka motivationen?

 

How to make stress your friend. Misslyckanden skapar oro och stress. Men stress måste inte vara något negativt. Se stressreaktioner som något hjälpsamt – både för hjärtat och hjärnan, föreslår Kelly McGonigal.

 

The happy secret to better work. Många predikar att man når lycka genom hårt arbete. Psykolog Shawn Achor uppmanar oss att se det tvärtom. Lycka är ett tillstånd man kan öva sig till att nå. Lycka kan också inspirera oss till att bli mer produktiva.