Hon tar över efter Anne Ramberg

Ny generalsekreterare i Advokatsamfundet blir Mia Edwall Insulander. Hon efterträder Anne Ramberg som går i pension i sommar.

Mia Edwall Insulander är 45 år, sitter i Advokatsamfundets huvudstyrelse sedan 2017 och är delägare i den humanjuridiska advokatbyrån Insulander Lindh i Stockholm.

Hennes huvudsakliga verksamhetsområde är familjerätt och hon medverkar återkommande som expert i TV4:s Nyhetsmorgon.

 

"Jag ser mycket fram emot möjligheten att på heltid få arbeta med de viktiga frågor advokatsamfundet hanterar."

I ett pressmeddelande lyfter Christer Danielsson, ordförande i Advokatsamfundets styrelse, fram Mia Edwall Insulanders långa erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete, engagemang i samfundsfrågor och stora medievana som förutsättningar för uppdraget.

– Jag ser mycket fram emot möjligheten att på heltid få arbeta med de viktiga frågor advokatsamfundet hanterar. Det gäller både uppgiften att tillvarata advokaternas yrkesintressen och att försvara rättsstatliga värden. Närmare kommentarer om uppdraget får anstå till dess att jag tillträder, säger Mia Edwall Insulander.