Hon är årets student inom affärsjuridik

Josefine Jonsson Tepavac heter vinnaren i 2018 års Business Law Challenge. Hennes extraarbete på advokatbyrå parallellt med studierna var segerreceptet, tror hon själv.


I tävlingen Business Law Challenge utses varje år Sveriges främsta student inom affärsjuridik. 72 deltagare från en rad olika universitet och högskolor deltog i årets tävling och Josefine Jonsson Tepavac plockade hem guldplaketten vid finalen i Malmö i mitten på november.

– Det känns förstås väldigt roligt. Jag var framför allt med för upplevelsen och erfarenheten och hade egentligen inga tankar alls på att vinna. Sedan blev det så i alla fall, berättar 23-åringen som till vardags studerar juridik på Stockholms universitet.

Parallellt med sina studier jobbar Josefine Jonsson Tepavac på advokatbyrån Gernandt & Danielsson som research trainee. Tidigare har hon också varit kvällssekreterare och sommarnotarie på samma byrå – och det var framför allt de erfarenheterna som fällde avgörandet i tävlingen, menar hon själv.

– Självklart har du fördel av att ha vissa personlighetsdrag också, men framför allt tror jag att jag hade nytta av den erfarenhet som jag har hunnit samla på mig i arbetslivet. Där har jag fått jobba med många oerhört kompetenta människor och jag har fått se hur det fungerar i praktiken ute i arbetslivet. Det är erfarenheter som man inte kan få på en teoretisk utbildning.

Business Law Challenge avgjordes i deltävlingar på regionnivå följt av en riksfinal med 12 deltagare. Först handlade det om att göra en riskanalys och en avtalsgranskning och i finalen fick deltagarna delta i en fingerad avtalsförhandling.