Karriär nominerad i Tidskriftspriset

Jusektidningen Karriär är nominerad till Tidskriftspriset i kategorin ”Årets Tidskrift Fackpress Print”. "Det här är ett kvitto på att vi gör en fackförbundstidning med hög kvalitet", säger chefredaktör Sara Wilk.

Nyligen offentliggjordes nomineringarna till årets upplaga av Tidskriftspriset. Då stod det klart att Jusektidningen Karriär tävlar i kategorin ”Årets Tidskrift Fackpress Print”, i konkurrens med Skolvärlden, Coop Mer Smak och Ottar. 

– Vi är så klart både stolta och glada över nomineringen. Tidningen gjordes om i våras, och det här är en bekräftelse på att vi hittade rätt med mixen av omvärldsbevakning och fackliga frågor, säger Sara Wilk. 

Tidskriftspriset delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter. Priset i kategorin går till en tidning som har utmärkt sig bland annat för redaktionellt framstående insatser, hantverksskicklighet och att ha utnyttjat sitt format.  

Motiveringen till nomineringen lyder: 

”När Jusektidningen Karriär vässar sig digitalt lyckas man samtidigt ta vara på de unika möjligheter som papperstidningen erbjuder. Med begåvad grafisk framställning och en trygg design engagerar, förklarar och vägleder tidningen sina läsare i aktuella ämnen.”

Bara för en månad sedan stod det klart att Jusektidningen Karriär även nominerats i Svenska Designpriset, en av Sveriges största designtävlingar. 

Vem som tar hem titeln i årets Tidskriftspris avslöjas den 7 november.