Deras podd ska göra juridiken lättillgänglig

Nyligen startade Fahima Adem och Cattie Hamilton Juristpodden m.m. Och de siktar redan på en internationell publik.

Fahima Adem och Cattie Hamilton.

 

Det var efter att ha lyssnat på flera andra poddar om juridik som Fahima Adem och Cattie Hamilton beslöt sig för att starta en egen:  

– Vi insåg att det kanske inte alltid är helt enkelt att förstå vad folk pratar om, och att det lätt blir lite stelt och svårlyssnat när man pratar om tyngre ämnen. Vi diskuterade vad vi kunde göra så att alla som är intresserade av juridik ska ha en behållning av att lyssna. Efter det satte vi helt enkelt bara igång, säger Fahima Adem som tillsammans med Cattie Hamilton driver juristbyrån Leftlawyers. 

Tanken är att Juristpodden m.m. bland annat ska handla om aktuella rättsfall och nyheter inom rättsområdet.  

– Vi kommer bland annat att prata med intressanta personer som är kunniga inom området. I de två första avsnitten har vi intervjuat försvarsadvokaterna Sargon De Basso och Johan Eriksson, berättar Fahima Adem.  

Förhoppningen är att på sikt nå en internationell publik. De två kommande avsnitten kommer att spelas in utomlands, först i Köpenhamn och senare i New York. 

– Vi hoppas att Juristpodden ska fungera som en inspirationskälla, och att den ska få folk att inse att det bara är att sätta igång med vad det än är man vill göra. Jag menar, vi har ju bara ringt upp folk och bokat intervjuer med dem – så att till exempel göra en podd behöver inte vara så svårt, säger Fahima Adem.

– Och så skulle vi vilja att Juristpodden m.m. är något man lyssnar på när man vill uppdatera sig på vad som händer på juridikens område, ungefär som man lyssnar och tittar på vanliga nyhetskanaler.