Hon kommunicerar för minskad segregation

Ledorden i Maureen Hoppers arbetsdag är effektivitet, engagemang och mycket att göra. Något som gör att hon varje dag jobbar stenhårt för att förbättra och göra skillnad för andra.

Maureen Hoppers är kommunikationsansvarig på den fristående och icke vinstdrivande stiftelsen Axfoundation, som jobbar för förändring i samhället. Hennes fokus ligger på projektet Öppna Dörren, där nyckeln till minskad segregation anses vara samtal och möten mellan nya och etablerade svenskar.

– Det bästa med jobbet är att jag är väldigt engagerad i de frågor som jag arbetar med. Jag tror att det går lättare att jobba när man har ett personligt engagemang. Jag tycker att mitt jobb är roligt, givande och alla andra positiva superlativer som finns, säger hon.

Att jobba som kommunikatör handlar, enligt Maureen Hoppers, om att hjälpa någon eller något att nå ut genom bruset. För henne innebär det också att synliggöra frågor som rör integration och mångfald. 

– Jag jobbar mycket med PR och marknadsföring för dessa frågor, samtidigt som jag skapar nätverk mellan olika parter. Det är viktigt att lära sig verktygen och förstå hur man kan använda sig av kommunikation. Det handlar om vad man ska säga, till vem och när.

Dagarna är långa och det kan vara lätt att bli lite avskräckt av Maureen Hoppers hektiska vardag. För att klara av det höga tempot har hon en strategi, men hon konstaterar också att det finns tillfällen som ger lön för mödan.

– Jag jobbar med förändring. Öppna Dörren handlar delvis om att skapa möten och jobbmöjligheter och på så sätt minska segregationen. När man får de där mejlen på fredagseftermiddagen, där det står att vi har hjälpt människor att faktiskt få jobb, blir allt värt det. 

– Sedan gäller det att vara noga med att hitta start- och stoppbalansen. När jag är hemma med mina barn stänger jag av helt från jobbet och lämnar mobilen i väskan i hallen, säger Maureen Hoppers.

----

Maureen Hoppers
Ålder:
 39 år.
Yrke: Kommunikationsansvarig på Axfoundation med fokus på social hållbarhet och projektet Öppna Dörren.
Utbildning: Magister i historia, samt flertalet kommunikationskurser på Hyper Island, Berghs School of Communication och Kairos Future.
Fritid: ”Då hänger jag helst med min 19-åriga dotter och 7-åriga son, samt med mina nära och kära. Jag reser och läser gärna och slukar många tv-serier.”