Stöd och matchning

För dig som behöver ett mer personligt och regelbundet stöd i jobbsökandet och är inskriven på Arbetsförmedlingen, finns Stöd och matchning.

På Stöd och matchning får du träffa en coach som stöttar dig på vägen till arbete eller studier. Stöd och matchning finansieras av Arbetsförmedlingen och du får samtidigt ersättning från Försäkringskassan.

Läs mer om Stöd och matchning på Arbetsförmedlingen 

Stöd och matchning erbjuds av leverantörer som har avtal med Arbetsförmedlingen. Prata med din arbetsförmedlare och förklara att du vill ha Stöd och matchning, så bestämmer hen om du får ta del av tjänsten. När du har fått klartecken väljer du själv vilken leverantör du vill ha. Jusek har gott intryck av Manpower Matchning.

Manpower Matchning

Manpower Matchning finns över hela landet och är speciellt inriktade på akademiker. Varje vecka under tre månader träffar du en coach som stöttar dig baserat på en behovsanalys. I programmet ingår bland annat coachning och konkret och personlig hjälp att skriva ett vinnande CV, personligt brev och LinkedIn-profil. Dessutom får du öva dig i professionell intervjuteknik. Målet är att du ska gå vidare till intervju och anställning. Manpower Matchning ger även en mängd utbildningar som stärker din profil och ger dig förståelse för arbetsmarknaden och jobbsökarprocessen.

Specialprogram för akademiker

Varje höst och vår har Manpower Matchning ett specialprogram för dig som är akademiker. Akademikerprogrammet har en högre nivå på jobbsökandet, där du som kandidat bland annat tränar in en personligt säljande pitch. Du får även gå djupare i intervjuträningen och hjälp att hantera luckor i CV:t. När du känner dig redo deltar du på rekryteringsmingel där du får träffa utvalda rekryterare och konsultchefer.

Läs mer om Manpower Matchning