Magnus Hedberg VD:”För mig har det alltid varit viktigt att ta ställning”

Att utveckla egna åsikter och driva dem. Men samtidigt vet jag att det är enklare att åstadkomma förändringar tillsammans med andra. De många medlemskorten i plånboken sträcker sig därför från Djurens rätt till Djurgårdens IF.

När jag hade kvitterat ut pol mag-examen från Stockholms universitet i slutet av 90-talet och fick det första efterlängtade jobbet vid Regeringskansliet var det naturligt att gå med i en facklig organisation. Jusek var akademikerförbundet för solidariska individualister. Det passade mig.

Jag ville till en facklig organisation som bejakade medlemmarnas drömmar och framgångar men samtidigt fanns där om något gick snett. Som fokuserade på förutsättningar för den enskilde men samtidigt brydde sig om allas möjligheter att växa. Två decennier senare är det mitt jobb som vd för Jusek att fortsätta stärka denna identitet.

Mina barn har lärt mig att de mest våghalsiga och spektakulära konsterna på studsmattan i trädgården utförs i vetskapen om att skyddsnätet finns där om olyckan mot förmodan är framme. Varför skulle det fungera annorlunda på jobbet? Jusek kommer inte att leda dig på arbetsmarknaden – men vi finns där som en coach och ett stöd när du leder dig själv.

På så sätt tror vi att du bäst kan nå ditt mål, samtidigt som vi når vårt: Att stärka varje medlems konkurrenskraft och ställning i arbetslivet under hela karriären. 


   vd Jusek