Lön

Vi tror att du själv är den som bäst känner till och kan beskriva din arbetsprestation. Därför driver vi en politik där lönen ska sättas lokalt i varje organisation. Här kan du läsa mer om våra tankar och vår politik kring lön.

Eftersom vi tror att du är den som har bäst koll på din arbetsprestation är du också den som bäst kan argumentera för din lön. Vi är dessutom säkra på att en stark koppling mellan din lön och ditt bidrag till verksamheten ger dig bättre löneutveckling.

Vi ser lönebildning som ett verktyg för att utveckla verksamheten och motivera medarbetarna. Vi vill ha verksamhetens mål i fokus, i stället för potter och individgarantier. Därför förespråkar vi avtal utan centralt angivna utrymmen. I den här broschyren kan du läsa mer om vår lönepolitik .

Centrala löneavtal

Inom kommunal sektor finns det centrala löneavtal för kommuner och landsting inom SKL samt kommunala bolag organiserade inom Sobona, fd KFS och Pacta. Det gäller även kommunala bolag inom KFS samt för Svenska kyrkan. Dessa avtal kan du läsa mer om här:
SKL  
Sobona 
Svenska kyrkan 

Lokalombud och Jusekföreningar

Juseks lokalombud och Jusekföreningar arbetar mycket med löneförhandlingarna även om man valt att förhandla enligt lönesamtalsmodellen. Inför löneförhandlingarna och när du söker jobb i en viss kommun, region med flera är det bra att du kontaktar de lokala företrädarna för att få information om löneläget på arbetsplatsen.