Medlemsförmåner för dig som är chef

Enskilt samtal med chefsrådgivare

Chefsrådgivaren ger dig tips och råd, svarar på frågor och kan utmana dig att tänka i nya banor. Du får stöd i ditt ledarskap och kan även få råd i till exempel verksamhetsfrågor. 

Mentorer med chefserfarenhet

Om du vill ha ett bollplank i din yrkesroll kan du få stöd genom vårt mentorsprogram. Många av mentorerna har erfarenhet av att vara chef och du väljer själv vem du vill ha som din mentor. 

Granskning av din jobbansökan

Vi har specialanpassad cv-granskning för dig som söker en chefstjänst med verksamhets- eller personalansvar. Vi hjälper dig att lyfta fram dina ledaregenskaper, resultat, din förståelse för verksamheten samt din tidigare chefserfarenhet. Du kan även få feedback på ditt personliga brev.

Hjälp att förbereda intervjun

Vi har samlar de vanligast frågorna du kan få när du söker ett chefsjobb. Du har också möjlighet att testa vår intervjuträning! Då får du chansen att öva på de vanligaste intervjufrågorna. Du väljer själv om du vill göra det skriftligt, muntligt eller båda delarna.

Professionell rådgivning

Du får stöd och råd av våra ombudsmän. De är specialister på bland annat arbetsrätt och chefers villkor. 

Vårt ledarstöd

Här har vi samlat tips och råd kring till exempel kompetensutveckling, löne- och medarbetarsamtal och konflikthantering.

Lönestatistik för chefer

Med hjälp av vår lönestatistik kan du jämföra din lön med andra chefer i Sverige. Du kan dessutom få skräddarsydd statistik som kan vara till hjälp när du ska ha lönesamtal med dina medarbetare.

Chefsnätverk

Som chefsmedlem hos oss kan du bli medlem i Close chefsnätverk till rabatterat pris. Förutom värdefulla relationer får du bland annat inspirerande föreläsningar och en chans att dra nytta av andra chefers erfarenhet. 

Chefsnyhetsbrev

Du som Jusekmedlem får ett nyhetsbrev med artiklar som är särskilt intressanta för dig som chef från Tidningen Karriär. Nyhetsbrevet innehåller även aktuell information från Jusek till dig som är chefsmedlem. 

Inkomstförsäkring

Vår inkomstförsäkring kan ge dig som medlem högre arbetslöshetsersättning om du skulle förlora jobbet. För att få ersättning från inkomstförsäkringen behöver du vara medlem i Akademikernas a-kassa.

Professionsförening för chefer

Professionsföreningen jobbar med professionsutveckling och opinionsbildning. Den är även med och utvecklar våra tjänster och erbjudanden för dig som är chef. 

Stöd genom hela arbetslivet

Vi finns här för dig genom hela arbetslivet. Du kan fortsätta att vara medlem även om du väljer att byta bana och bli egenföretagare eller kliver av din chefsroll.

Chefsnyheterna från Saco

Som chefsmedlem hos oss kan du prenumerera på ett nyhetsbrev om chefs- och ledarskapsfrågor från Saco 

Chefsguider från Saco

Du vet väl att även Saco har bra information för dig som är chef och akademiker. De har en mängd guider inom olika områden som handlar om vad du som chef kan tänka på i olika situationer. De handlar också om vad du som chef ska kunna kräva av din organisation - du måste ha rätt förutsättning för att kunna vara en bra chef.
Ta del av Sacos chefsguider