Medlemsförmåner

Du som är medlem hos oss får tillgång till en rad förmåner, bland annat lönestatistik, professionell rådgivning i fackliga frågor samt förmånliga priser på flera olika försäkringar. Här kan du läsa mer om vilka förmåner som ingår i ditt medlemskap!

 

Karriär och utveckling

 

 

Sveriges bästa lönestatistik

Bra argument och lönestatistik gör dig väl förberedd inför lönesamtalet. Använd statistiken som underlag inför löneförhandling eller när du söker en ny tjänst. 

Läs mer här ➜

 

 

Lönerådgivning

Som medlem får du också tillgång till vår lönerådgivning. I rådgivningen kan du till exempel få hjälp med frågor om lönesättning, lönesamtal och vad du behöver tänka på när du söker nytt jobb. 

Läs mer här ➜

 

 

Seminarier och aktiviteter

Som Jusekmedlem erbjuds du kontinuerligt seminarier och workshops kring bland annat karriärplanering, jobbsökande, nätverkande samt inventering av drivkrafter och styrkor.

Läs mer här ➜

 

 

Granskning av Linkedin

Som medlem i Jusek får du en kostnadsfri granskning av din LinkedIn-profil. Inom 24 timmar får du svar på hur du kan öka effekten av din profil och därmed förbättra dina chanser till jobbet du vill ha. 

Läs mer här ➜

 

 

Granskning av CV

Du får både en kvantitativ bedömning med ett poängbaserat omdöme, och en kvalitativ del med personliga råd. Fokus ligger både på att göra din ansökan personlig och formellt korrekt. Du får svar inom 24 timmar. Vi erbjuder olika granskningsstöd beroende vem du är och vilken tjänst du söker. 

Läs mer här ➜

 

 

Granskning av personligt brev

Du får både en kvantitativ bedömning med ett poängbaserat omdöme, och en kvalitativ del med personliga råd. Fokus ligger både på att göra din ansökan personlig och formellt korrekt. Vi erbjuder olika granskningsstöd beroende vem du är och vilken tjänst du söker. Du får svar inom 24 timmar.

Läs mer här ➜

 

 

Intervjuträning

I vår intervjuförberedelse får du öva på de vanligaste intervjufrågorna, både skriftligt och muntligt. Välj om du vill genomföra båda delarna eller bara en av dem. 

Läs mer här ➜

 

 

Rabatt på tidningar

Vi erbjuder dig medlemsrabatt på en rad tidningar. 

Läs mer här ➜

 

 

Kostnadsfria e-böcker

Som medlem får du tillgång till hundratals e-böcker om karriär och personlig utveckling.

Läs mer här ➜

 

Mentorskapsprogram

Det finns många olika skäl till att en kan vilja ha en mentor. Kanske är du ny i arbetslivet och vill få bättre förståelse av din bransch. Som student kan mentorsprogrammet vara en bra inkörsport till ditt framtida yrke. För dig som är nyinflyttad i Sverige ger mentorn dig en bild av svenskt arbetsliv. Eller så är du ny som chef och vill bolla med en person med chefserfarenhet. I Juseks mentorsprogram får adepterna en mentor som stöttar, peppar och är ett stöd i karriären.

Läs mer här ➜

 

 

Nätverkslunch

För tillfället är denna tjänst ej tillgänglig på grund av utvärdering- och förbättringsarbete.

 

 

Nätverk för utlandsanställda

Som Akaviamedlem har du 20 procent rabatt på medlemskap i föreningen Svenskar i världen. Ange Civilekonomerna för att få rabatten.

Läs mer här ➜

 

 

Få drömjobbet utomlands med Impactpool

Vill du jobba i en värdestyrd organisation utomlands? Undrar du vilka jobb som finns? Vad som krävs för att jobba på Unicef, eller hur du skriver en bra jobbansökan till en internationell organisation som till exempel UNHCR eller SOS Barnbyar? Du som är medlem i Jusek kan nu få sex månaders kostnadsfri hjälp av Impactpool att landa drömjobbet utomlands.

Läs mer här ➜

 

 

Affärsjuridik för egenföretagare

Som egenföretagarmedlem får du rådgivning om affärsjuridik och därtill kopplad juridik i en pågående verksamhet eller påtänkt verksamhet.

Läs mer här ➜

 

 

Karriärrådgivning

Få råd kring ansökningshandlingar, intervjuer eller din nuvarande jobb- eller studiesituation. Alternativt få svar på din bransch- och yrkesspecifika fråga eller prata om möjligheter och alternativ på dagens arbetsmarknad. 

Läs mer här ➜

 

 

Projektledarutbildningar från Cornerstone

Jusek i samarbete med utbildningsföretaget Cornerstone erbjuder projektledarutbildningar till rabatterat pris. På samtliga utbildningar erbjuder vi medlemmar i Jusek 25% rabatt på ordinarie pris.

Läs mer här ➜

 

 

Utbildningar från Sveriges Kommunikatörer

Som yrkesverksam medlem i Jusek ges du 10 procent rabattpå Sveriges Kommunikatörers kortare utbildningar och seminarier. 

Kolla vad som erbjuds just nu ➜

 

 

Rabatt på Adlibris

Du får 5% rabatt när du handlar på AdLibris nätbokhandel.

Läs mer här ➜

 

 

Bank och försäkring

 

 

Inkomstförsäkring

Det är Juseks uppgift att ge våra medlemmar trygghet om de skulle bli ofrivilligt arbetslösa under en period. Därför har vi infört en gemensam inkomstförsäkring som ger dig ersättning vid arbetslöshet. 

Läs mer här ➜

 

 

Gruppförsäkringar

Som medlem har du möjlighet att teckna olika typer av försäkringar till dig och din familj i Skandia till ett förmånligt pris. Fördelen med att teckna en gruppförsäkring i förhållande till om du ensam tecknar en försäkring, är att kostnaderna blir lägre eftersom många är med och delar på risken. 

Läs mer här ➜

 

 

Samtalsstöd via Skandia

Ibland ställs du inför en situation som du skulle behöva diskutera med någon. Därför finns Skandias samtalsstöd. Dit kan du som tecknat gruppförsäkring i Skandia via Jusek vända dig i de flesta livssituationerna. Det gäller oavsett om det rör sig om en diffus fundering eller en konkret fråga. Alltid med tystnadsplikt.

Läs mer här ➜

 

 

Hemförsäkring via Folksam

I ditt medlemskap har du tillgång till en av marknadens bästa hemförsäkringar – till ett mycket bra pris. Dessutom kan du skräddarsy försäkringen efter eget behov genom att uppgradera och välja tillägg. 

Läs mer här ➜

 

 

Rättsskyddsersättning

För dig som riskerar att bli åtalad för tjänstefel eller brott mot tystnadsplikten finns Juseks rättsskyddsersättning. Den omfattar alla medlemmar som arbetar med myndighetsutövning i någon form. Skulle du bli kallad till förhör och eventuellt åtalad täcker ersättningen bland annat dina advokatkostnader. 

Läs mer här ➜

 

Olycksfallsförsäkring för egenföretagare

Utöver försäkring vid allvarlig sjukdom ingår även en olycksfallsförsäkring i ditt medlemskap. Den innebär att du är försäkrad under arbetstid samt under din färd till och från jobbet. Försäkringen gäller även utomlands om du är på tjänsteresa.

Läs mer här ➜

 

 

Diagnosförsäkring för egenföretagare

Detta är en försäkring som ingår i ditt medlemskap som egenföretagarmedlem. Försäkringen ger ekonomiskt stöd om du skulle drabbas av vissa allvarliga sjukdomar. Vilket innebär att om du får en diagnos som omfattas av villkoren i försäkringen, så får du en utbetalning i form av ett engångsbelopp.

Läs mer här ➜

 

 

Företagsförsäkring för egenföretagare

Med ett bra försäk­ringsskydd blir ditt företagarliv både enklare och tryggare. Som medlem i Jusek får du möjlighet att teckna en specialanpassad företagsförsäkring hos Folksam.

Läs mer här ➜

 

 

Bankerbjudanden

Som medlem i Jusek har du tillgång förmånliga bolåneräntor via Danske Bank och SEB. Hos Danske Bank kan du även få samma förmånliga ränta på ditt topplån. 

Läs mer här ➜