Löneförhandling

Lär dig löneförhandla bättre – det är en styrka hos dig som anställd. Här får du tips och råd inför ditt lönesamtal. Vad ska du ha för löneanspråk? Hur förhandlar du lön vid nyanställning? Vi guidar dig till en bättre löneförhandling!

Känner du dig nervös eller orolig när det är dags för löneförhandling? Du är inte ensam. Många bävar inför samtalet med chefen och känner sig osäkra på hur man gör det på bästa sätt. Därför har vi sammanställt information som ger dig en bra grund. Löneförhandling ska inte kännas jobbigt eller svårt. Tvärtom! Att kunna löneförhandla väl är en styrka ur både ditt och arbetsgivarens perspektiv.  

Du kan göra mycket för att påverka din lön. Det finns dock annat som du inte kan styra över som också påverkar din lön. Det kan till exempel vara det ekonomiska läget inom organisationen och läget på arbetsmarknaden. Din lön påverkas också av ifall arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal.

Knegdeg.se

knegdeg.se kan du räkna ut vad du
tjänar i olika situationer beroende på om
du omfattas av kollektivavtal eller inte.

 

Vad påverkar min lön?

Det finns många faktorer som kan påverka din lön, till exempel:

  • Läget på arbetsmarknaden
  • Det ekonomiska läget inom organisationen
  • Löneutvecklingen inom din bransch
  • Efterfrågan av viss kompetens

Löneförhandling vid nyanställning

När du börjar på ett nytt jobb har du som störst chans att påverka din lön. När du förhandlar om din lön vid en nyanställning har du dessutom chansen att diskutera förmåner som ska gälla för just dig. En bra grundlön ska alltid vara basen, men även förmåner har ett värde. Ta reda på löneläget i branschen genom att kolla lönestatistiken. Du kan också ringa kontaktpersonen för den lokala fackföreningen för att höra hur läget ser ut hos just den här arbetsgivaren. Men kom ihåg att lönen alltid är individuell! 

Glöm inte anställningsvillkoren

Tänk också på att diskutera anställningsvillkor. Den viktigaste frågan att ställa är: Har ni kollektivavtal? Är svaret ja kan du be att få en kopia av det, så att du ser vilka anställningsvillkor som gäller. Är svaret nej är det viktigt att alla villkor anges i ditt anställningsavtal. Kom ihåg att du inte har rätt till årlig lönerevision eller pensionsavsättning om det inte finns kollektivavtal.

Här kan du läs mer om betydelsen av kollektivavtal