Genuskommunikation på jobbet

Jusek kommer gärna till din arbetsplats för att föreläsa om genuskommunikation på jobbet. Tillsammans normgranskar vi texter och foton, och ni får råd om kommunikation som inte förpassar människor till trånga könsroller.

Utan att tänka på det förstärks ofta uppfattningen att kvinnor och män är varandras motsatser i broschyrer, rapporter, affischer och på webbsidor. Många gånger ges också manligt kodade egenskaper och kroppsuttryck högre makt. Om din arbetsplats vill agera jämställt bör ni ta er en funderare kring hur det ser ut hos er. Vi pratar även om hur jämlik kommunikation kan ta sig form.

Föreläsningen tar cirka 45 minuter och passar bra som ett lunchseminarium.

Så här kan en inbjudningstext se ut:
En bild säger mer än tusen ord - Kommunikation och genustänk på jobbet
Utan att vara medveten om det förmedlar många arbetsplatser ett stereotypiskt, fördomsfull och könsuppdelat synsätt i sin kommunikation.
- Nej, det stämmer inte hos oss, vi är minsann moderna och medvetna, tänker du kanske?

Boka in en föreläsning som sätter ord och bild under lupp ur ett genusperspektiv! Vi normgranskar texter och foton, och ni får tips på hur er arbetsplats kan kommunicera inkluderande med anställda, kunder, medlemmar, klienter, invånare och samarbetspartners, utan att förminska eller förpassa människor till trånga könsroller.

Praktiskt inför föreläsningen

I salen där vi ska vara behövs projektor och projektorduk. Microfon och hörslinga bör också finnas. Vi vill ha minst 20 anmälda för att genomföra föreläsningen, även potentiella Jusekmedlemmar är välkomna!

Kontakta Ulrika Husmark för att planera en föreläsning på din arbetsplats:
ulrika.husmark@jusek.se eller 070-665 29 62.

image.png