Framtidens arbetsliv #jobblycka

Många medlemmar upplever att gränsen mellan arbete och fritid har suddats ut. Småbarnsföräldrar pratar i jobbtelefonen när de är med barnen på lekplatsen och jobbar sedan vidare vid datorn när barnen har somnat.

Vi reser i jobbet som aldrig förr och vi har flera olika arbetsplatser. Inte heller tillhörigheten till arbetsgruppen är given när vi alltmer arbetar i processer eller projekt. Dagens unga kvinnor och män kräver nya förutsättningar att kombinera arbete och familj. När sjukskrivningarna ökar och fler känner av ångest, oro och stress så måste politiker, arbetsgivare och fackliga företrädare väcka debatten om det goda arbetslivet. Vad är det som gör att vi mår bra på och av jobbet? Lösningar måste vara individuella, eftersom vi alla är olika.

Juseks medlemmar finns i komplexa kunskapsorganisationer med krav på effektiviseringar, förändrade värderingarna och förutsättningar. Ny teknik och nya arbetsmetoder påverkar också arbetets organisering. De arbetsgivare som tar tillvara medarbetarnas engagemang har allt att vinna.

  • Motivation,
  • Arbetsglädje
  • Delaktighet

Det är värdeord som bör känneteckna framtiden arbetsliv. Det är nödvändigt för att kunna möta omvärldens utmaningar.

Juseks övertygelse är att det alltid är möjligt att hitta lösningar som fungerar både för verksamheten och för individen. Det gäller bara att hitta de framgångsfaktorer som alla kan vinna på.

Därför bedriver vi ett brett arbeta för att vara med och forma framtidens arbetsliv för akademiker. Under #jobblycka diskuterar vi det flexibla arbetslivets förutsättningar, vad som skapar välbefinnande på jobb och hur vi minskar den negativa stressen. Att må bra på och av jobbet är en av de stora framtidsfrågorna.