Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Inkomstförsäkring

Det är Juseks uppgift att ge våra medlemmar trygghet om de skulle bli ofrivilligt arbetslösa under en period. Därför har vi infört en gemensam inkomstförsäkring som ger dig ersättning vid arbetslöshet.

För yrkesverksamma medlemmar i Jusek ingår en inkomstförsäkring i medlemsavgiften. Ersättningen från a-kassan är högst 20 020 kronor i månaden före skatt. De flesta av Juseks medlemmar har en betydligt högre månadsinkomst och drabbas av ett stort inkomstbortfall vid arbetslöshet.

Juseks inkomstförsäkring utgör därför ett komplement som utökar ersättningen från a-kassan upp till 80 procent (65 procent i förekommande fall, se AEA:s regler "Dagpenning vid nytt villkor") av din lön upp till 80 000 kronor under som mest 120 dagar. För att få ersättning från inkomstförsäkringen krävs medlemskap i AEA, Akademikernas erkända a-kassa.

Du måste ha varit medlem i Jusek i minst 12 månader innan du blir ofrivilligt arbetslös för att ersättning ska kunna utbetalas. Om du har omfattats av annat förbunds inkomstförsäkring kan denna tid tillgodoräknas i kvalificeringstiden under förutsättning att medlemskapet ligger i direkt anslutning till inträde i förbundet.

Läs ännu mer om inkomstförsäkringen på www.inkomstforsakringen.com/jusek