Bli studentmedarbetare

Det är viktigt att du får bra kontakt med arbetslivet redan under din studietid. Det ger dig ett försprång när du ska söka första jobbet efter examen. Därför tycker vi att du ska ta chansen att bli studentmedarbetare!

Många studenter får inte chansen till praktik, eller tycker inte att skolan är speciellt bra på att underlätta kontakten med arbetslivet. Är du en av dem? Då kan en studentmedarbetaranställning vara något för dig!

Varför ska jag bli studentmedarbetare?

Det finns många fördelar med att vara studentmedarbetare. Här har vi listat några:

  • Det ökar nyttan av dina studier. Att befinna sig ute i arbetslivet samtidigt som du studerar gör dig bättre på att ta till dig dina teoretiska studier.
  • Du får möjlighet att testa och använda dina teoretiska kunskaper direkt.
  • Du får kontakt med arbetsgivare och får chansen att bygga upp ett kontaktnät av yrkesverksamma inom ditt område.
  • Du blir säkrare på att du valt rätt utbildning och kan få vägledning i hur du ska lägga upp dina studier för att nå dina mål.
  • Det underlättar ditt val av inriktning på dina studier. Dessutom ger det dig självförtroende och kunskap kring hur det fungerar på en arbetsplats.
  • Du får lön och därmed ett viktigt tillskott i kassan under studietiden!

Hur gör jag för att bli studentmedarbetare?

Vill du bli studentmedarbetare hos en arbetsgivare som ännu inte har förstått vilken möjlighet det innebär för er båda? Då kan du skicka in en spontanansökan! Berätta för arbetsgivaren vilka fördelar det ger och beskriv din egen kompetens. Kom även ihåg att berätta hur mycket tid du kan lägga på din anställning. Vill du ha hjälp med hur du ska skriva en ansökan? Kolla in våra tips här!