Här hittar du information för personalvetare. Du får till exempel tips om vad du ska tänka på när du söker praktik och vad din utbildning kan ge för jobbmöjligheter!

För dig som är personalvetare

Vi vet vad du som är personalvetare ska ha i lön. Här hittar du information om vår lönestatistik för personalvetare. Du får dessutom tips om vad du ska tänka på när du söker praktik och vad din utbildning kan ge för jobbmöjligheter!

Personalvetare ställer höga krav på chefen

Personalvetare är nöjda med jobbet, men är den av Juseks utbildningsgrupper som är minst nöjda med sin närmaste chef. Viktigast för att förbättra personalvetarnas arbetsmiljö är utvecklande arbetsuppgifter och låg stress. Det framgår av Juseks omfattande kartläggning av personalvetarnas arbetsmiljö.
Läs mer om rapporten

Lön som personalvetare

Personalvetare tjänar i genomsnitt drygt 44 561 kronor/månad

(medianlön: 40 300 kronor).

Praktik som personalvetare

Det finns många möjliga praktikplatser. De flesta personalvetare jobbar inom privat sektor, men många jobbar även inom kommunal eller statlig sektor.

Medlemsförmåner för dig som är personalvetare

Som medlem hos oss får du inte bara tillgång till lönestatistik för personalvetare och vår professionsförening för personalvetare. Ditt medlemskap ger dig dessutom en rad andra förmåner!

Professionsförening

Välkommen till vår professionsförening för personalvetare! Här kan du som jobbar inom HR läsa om föreningens uppdrag och arbete. Dessutom kan du se vilka som har valts till representanter för din förening.
För dig som är personalvetare