Nyexad

Personuppgifter

Bli medlem direkt för endast 38 kr i månaden!

Som yrkesverksam medlem i Jusek får du bland annat:

 • Personlig rådgivning & förhandlingshjälp
  (kring lön- och anställningsavtal eller vid konflikter)
 • Förmånliga försäkringar
  (förmånliga grupp- och sakförsäkringar)
 • Karriärtjänster 
  (exempelvis LinkedIn-granskning och nätverk)
 • Inkomstförsäkring 
  (80% av din lön i 120 dagar)

Se fler medlemsförmåner

Här hittar du som är nyexad tips och råd när du ska ta steget ut på arbetsmarknaden. Vad ska du begära i ingångslön? Var finns jobben? Och vad ska du tänka på innan du skriver på ditt anställningsavtal? Vi vet. Här finns informationen du behöver!

Vanligaste intervjufrågorna för dig som är nyexad

Är det dags att gå på anställningsintervju? Då kan vi hjälpa dig att förbereda dig så bra som möjligt! Här hittar du de vanligaste intervjufrågorna och tips på hur du ska tänka när du svarar på dem.

Lön för dig som är nyexad

Hur ska du argumentera för din lön när du inte har någon arbetserfarenhet? Och vilken ingångslön är rimlig? Vi vet. Här får du tips om vad du ska tänka på när du ska prata lön med arbetsgivaren!

Avtal för dig som nyexad

Det kan vara mycket att hålla reda på när du ska ta steget ut i arbetslivet. Men ta det lugnt – vi hjälper dig! Här hittar du information om kollektivavtal och anställningsavtal, som ger dig koll på läget när du letar jobb.

Jusekpodden

#8
I Jusekpodden kan du i avsnitt åtta bland annat höra studentombudsman Ida Inga och ombudsman Tarek Touma från Jusek ge tips om hur man bäst kan förbereda sig för steget ut i yrkeslivet. Vi pratar om nätverk, anställningsintervjuer, löneförhandling och var man egentligen ska leta för att hitta jobbet man vill ha.

#9
I Jusekpoddens avsnitt nio fortsätter studentombudsman Ida Inga och ombudsman Tarek Touma från Jusek ge råd till dig som snart ska ta examen eller som precis är klar. Vad behöver man ha koll på innan man skriver på ett anställningskontrakt? Hur löneförhandlar man? Vilken lön är rimlig att få på sitt första jobb? Har man rätt att få ett lönepåslag varje år? Vi pratar också om vad det innebär att göra karriär och vad som egentligen är ett drömjobb.

Här hittar du även många andra matnyttiga poddavsnitt om allt från hur du planerar din karriär till semestersnack.
Lyssna på Jusekpodden