Välkommen till vår sida för dig som är jurist! Här har vi samlat information som rör just din yrkesroll. Du får till exempel råd om lön och tips om möjliga banor i arbetslivet för dig som är jurist.

Jurist

För dig som är jurist

Vi är Sveriges största fackförbund för jurister och har stenkoll på din arbetsmarknad. Vi kan stötta dig i alla frågor som rör ditt arbetsliv, och finns här för dig oavsett om du är student eller yrkesverksam.

49 419 kr/månad

Det tjänar jurister i genomsnitt (medianlön: 44 850 kr).
Läs mer om lön för jurister

Praktik för jurister

De flesta jurister jobbar inom rättsväsendet, på advokatbyråer eller inom övrig offentlig förvaltning. Det är även vanligt att jobba på till exempel banker eller försäkringsbolag. Att det finns så många möjliga arbetsplatser betyder även att du har stora valmöjligheter när du som jurist ska söka praktik!
Vill du ha tips om hur du ska göra när du söker praktikplats? Behöver du inspiration till hur du lyfter fram dina styrkor på bästa sätt? Då kan vi hjälpa dig! Eftersom du som jurist har många möjliga arbetsplatser är det bra att tänka brett när du söker praktik. Är du nyfiken på att jobba som advokat? Eller är jobbet som åklagare mer lockande? Kanske vill du hellre jobba på bank? Försök att komma på vilken väg som intresserar dig mest, och utgå ifrån det när du söker praktik.
Läs mer om praktik

Professionsföreningen

Välkommen till professionsföreningen för dig som är jurist! Här kan du se vilka som har valts till representanter för din förening. Dessutom kan du läsa om föreningens arbete för att utveckla ditt yrke.
För dig som är jurist