Är du IT-akademiker? Då har vi koll på din arbetsmarknad! Här hittar du information och tips som rör till exempel lön och praktik.

Vi är ett fackförbund för IT-akademiker. Vi vet vad du ska ha i lön, hur arbetsmarknaden ser ut för dig och var jobben finns.

Du kan få hjälp och stöttning av oss genom hela arbetslivet! Som medlem hos får du dessutom ta del av en rad förmåner.

Läs mer om dem här! 

 

Vanliga frågor hos IT-akademiker

Här har vi samlat karriärfrågor, vanliga fel en IT-akademiker gör i sin jobbansökan plus vanliga intervjufrågor som IT-akademiker får.

Läs mer om karriärfrågor med mera

 

Lön för dig som är IT-akademiker

Hur mycket tjänar en IT-akademiker? Vi vet. Vi har Sveriges bästa lönestatistik och kan därför hjälpa dig när det är dags för lönesamtal!

Ska du ha lönesamtal på jobbet? Kontakta oss! Som medlem kan du få personlig rådgivning av våra experter inför ditt lönesamtal, vilket gör att du kan känna dig mer säker när det är dags att prata lön.

Förbered dig inför lönesamtalet

Vi har dessutom Sveriges bästa lönestatistik för IT-akademiker. Därför vet vi vad du ska ha i lön, och kan hjälpa dig att påverka din löneutveckling. Med hjälp av Saco Lönesök» och Juseks egen statistik » kan du dessutom jämföra din lön med andra IT-akademikers löner. Det ger dig en bättre bild av löneläget för IT-akademiker, vilket underlättar för dig när du ska prata lön med din arbetsgivare.

 

 

Personuppgifter

Bli medlem i Jusek

Som yrkesverksam medlem i Jusek får du bland annat:

 • Personlig rådgivning
  (kring lön-och anställningsavtal)
 • Förhandlingshjälp
  (vid bland annat konflikter)
 • Karriärtjänster
  (exempelvis LinkedIn-granskning och nätverk)
 • Inkomstförsäkring
  (80% av din lön i 120 dagar)

Se fler medlemsförmåner

Vad kostar det att vara medlem i Jusek?
Läs mer om avgifter