Samtalsguide

Det bästa sättet att rekrytera nya medlemmar är genom personliga möten. Här har vi satt ihop en samtalsguide som du kan använda dig av när du ska prata med potentiella medlemmar. Du får tips om hur du kan argumentera och vad du ska tänka på under samtalet.

Det är bra om du lägger lite tid på att förbereda dig innan samtalet. Fundera på vem du ska träffa, vilka frågor som kan tänkas komma upp och vilket material du kan behöva ha med dig.

Hur inleder jag samtalet?

Ett bra sätt att ta kontakt är att inleda med ”Hej, jag förstod av NN att du är nyanställd. Jag heter NN och är förtroendevald för Jusek, har du tid några minuter?”. Därefter fortsätter du att prata om anställning, arbetsliv, löneutveckling med mera.

Frågor som väcker intresse

Vår lönepolitik och löneavtal för kommunal sektor är ett viktigt rekryteringsargument. Diskutera gärna betydelsen av att utveckla verksamheten och var tydlig med hur viktiga våra medlemmar är för den fackliga verksamheten.

Ett annat starkt rekryteringsargument är inkomstförsäkringen. Frågan ”Skulle du klara dig på bara 20 025 kronor i månaden från a-kassan före skatt?” eller ”Vad innebär det för din ekonomi om du blir arbetslös?” kan öppna för fortsatt samtal.

Andra frågor som du kan ställa är ”Vad behöver förbättras på arbetsplatsen?” eller ”Vilka frågor tycker du att det är viktigt att vi driver?”. Om du ställer öppna frågor, som kräver mer än ett ja eller nej som svar, får du mer information om vad personen är intresserad av.

Argumentation

När du har fått en bild av vad som är viktigt för personen är det lättare att välja argument för att hen ska bli medlem hos oss. Fråga om personen vill att du ska berätta mer. Om hen svarar ja har du fått klartecken att prata i några minuter. Då kan du fortsätta samtalet genom att ställa frågor som till exempel:

  • ”Det låter som att du funderar över löneprocessen, vet du hur den går till?”
  • ”Jag förstår att du har småbarn, vad vet du om reglerna för föräldralön?”
  • ”Det låter som att du funderar över möjligheterna till inflytande och påverkan, vill du veta hur vi samverkar här på arbetsplatsen?”

Tänk på att skapa en dialog. I den här fasen är det kvalitet och inte kvantitet som leder till framgång. Det kan vara bra att använda sig av argument som riktar sig både till hjärta och plånbok, som till exempel ”Vi jobbar både med diskrimineringsfrågor och med att få upp din lön” eller ”Som medlem ingår du i ett nätverk och får tillgång till billiga försäkringar”.

Vill du bli medlem?

Stäm av att personen har fått svar på sina frågor innan ni skiljs åt. En självklar fråga att ställa är om hen vill bli medlem. Många som inte är medlemmar i ett fackförbund har faktiskt aldrig fått frågan.

Tänk på att det är bra om du har med dig en medlemsansökan som du kan lämna över. En del vill ta med informationen hem och fundera först. I så fall är det viktigt att du följer upp samtalet, gärna redan nästa dag.