Förälder

Här kan du som är förälder läsa om bland annat föräldrapenning och föräldraledighet. Du får även information om hur du gör för att beräkna föräldrapenning samt vad som händer med din semester och din löneutveckling under tiden som du är föräldraledig.

Föräldrapenning

Föräldrapenning och föräldralön

Föräldrapenning är pengar du får för att kunna vara hemma med ditt barn i stället för att jobba, söka jobb eller studera. Du som är gravid kan även ha rätt till graviditetspenning.

Medlemsförmåner för dig som förälder

Vi är ditt stöd under hela karriären. Du har nytta av våra tjänster och förmåner när du söker ditt första jobb efter studierna, är yrkesverksam sedan många år, arbetssökande, startar eget företag, blir chef eller byter karriär och inte minst när du blivit förälder.

Jusekpodden # Avsnitt 10 - Föräldraledighet

I det här avsnittet går vi igenom föräldraledighetslagen. Cecilia Tazewell, tidigare ombudsman på Jusek, berättar om det viktigaste att tänka på före, under och efter föräldraledigheten. Vad händer med löneutvecklingen? Kan jag räkna med att komma tillbaka till samma arbetsuppgifter? Vi får också veta vad som gäller när man avbryter eller förlänger en föräldraledighet.
Lyssna på Jusekpodden om föräldraledighet