Förmåner för egenföretagare

Här hittar du medlemsförmåner speciellt för dig som egenföretagare.

Inkomstförsäkring

Vår inkomstförsäkring kan ge dig som medlem högre arbetslöshetsersättning om du skulle förlora jobbet. För att få ersättning från inkomstförsäkringen behöver du vara medlem i Akademikernas a-kassa.

Försäkring vid allvarlig sjukdom

I ditt medlemskap ingår en försäkring vid allvarlig sjukdom. Försäkringen träder i kraft när läkare har ställt diagnos på en av de tjugo sjukdomar som ingår i försäkringen. När diagnosen är ställd betalas försäkringsbeloppet ut skattefritt. Försäkringen påverkar inte sjukpenning eller andra traditionella sjukförsäkringar.

Olycksfallsförsäkring

För dig som är egenföretagare ingår en olycksfallsförsäkring i ditt medlemskap. Den innebär att du som egenföretagare är försäkrad under arbetstid samt under din resa till och från jobbet. Försäkringen gäller även utomlands.

Specialanpassad företagsförsäkring

Du som är medlem hos oss har möjlighet att teckna en specialanpassad företagsförsäkring hos Folksam till förmånligt pris. Försäkringen är särskilt framtagen för egenföretagare med en årsomsättning på upp till 10 miljoner kronor och innehåller bland annat egendomsförsäkring och rättsskydd.

Förmånligt företagserbjudande från Danske Bank

I samarbete med Danske Bank erbjuder vi dig som egenföretagare och medlem en mängd förmåner som kan stärka och underlätta ditt företagande.

Fråga advokaten om affärsjuridik

Du kan ställa frågor om affärsjuridik till vår expert, advokat Helena Sjögren. Hon kan hjälpa dig att granska dina konsult-, sekretess- och konkurrensavtal

Rådgivning för egenföretagare

Funderar du på att starta eget företag? Eller driver du redan eget? Som medlem hos oss kan du boka samtal med en affärsrådgivare, där du får chansen att ställa frågor om affärsutveckling, strategi och annat du funderar på.

Mentorsprogram

I vårt mentorsprogram  kan du själv välja ut din mentor i vår mentorsbank. Vi har många mentorer som själva har erfarenhet av att driva eget. Du träffar din mentor var fjärde vecka under nio månader och får stöd och inspiration.

CV-granskning

Som medlem hos oss får du konkreta råd om vad du kan förbättra i din konsultprofil. Granskningen görs online av Go Mondays experter och du får svar inom 24 timmar.

LinkedIn-stöd för egenföretagare

Behöver du hjälp med att använda LinkedIn effektivt i ditt företagande? Som medlem hos oss får du tillgång till vår LinkedIn-granskning, där Go Mondays experter ger dig konkreta råd och tips om hur du ökar effekten av din LinkedIn-profil. För dig som vill nyttja LinkedIn på riktigt erbjuder vi ett fyrstegsprogram som hjälper dig att använda LinkedIn effektivt och med resultat.

Seminarier för egenföretagare

Du som är medlem hos oss erbjuds att gå på seminarier för egenföretagare där du kan nätverka och knyta värdefulla kontakter.

Försäkringar med förmånliga villkor

Vi samarbetar med Folksam och Skandia. Genom oss får du som medlem förmånliga priser på flera olika sak- och personförsäkringar. I ditt medlemskap ingår dessutom en rad olika försäkringar.

Samtalsstöd

När du tecknar personförsäkringar i Skandia via oss får du dessutom tillgång till ett nätverk av bland annat terapeuter, jurister och hälsopedagoger. Du kan vända dig till samtalsstödet för råd och stöd i de flesta livssituationer.

Tidningen Karriär

Tidningen Karriär  granskar och håller dig uppdaterad om din arbetsmarknad. Den ges ut nio gånger per år och ingår i ditt medlemskap.

Tidningsprenumerationer

Som medlem hos oss får du rabatt på en rad olika branschtidningar [länk: till sida för detta].

Köp billigare böcker via AdLibris

När du handlar böcker på AdLibris nätbokhandel får du 30-50 procent lägre priser än i den vanliga bokhandeln. Som medlem hos oss får du ytterligare fem procent rabatt på dina köp.

Låna med låg ränta

I samarbete med Nordea, SEB och Swedbank erbjuder vi dig som medlem blancolån, det vill säga lån utan krav på säkerhet. Det görs alltid en sedvanlig kreditprövning.

Billigare bolån

Du som är medlem hos oss erbjuds billigare bolån via Danske Bank och SEB.

Rabatterade utbildningar hos Sveriges Kommunikatörer

Du som är egenföretagare och medlem hos oss får 10 procent rabatt på Sveriges Kommunikatörers kortare utbildningar och seminarier.

Projektledarutbildningar från Cornerstone

I samarbete med utbildningsföretaget Cornerstone erbjuds du som medlem projektledarutbildningar till rabatterat pris. Som medlem hos oss får du 25 procent rabatt på ordinarie pris på samtliga utbildningar.