Egenföretagare

För dig som är egenföretagare erbjuder vi flera tjänster och förmåner speciellt framtagna för din situation. Dem kan du läsa mer om här. Här har vi även samlat våra tips till dig som funderar på att starta eget företag. I dag är 2 400 egenföretagare medlemmar hos oss. Vad väntar du på? Välkommen att gå med du också!

Egenföretagare

A-kassa för dig som egen företagare

Självklart kan du som är egenföretagare få ersättning från Akademikernas a-kassa ifall du skulle bli arbetslös. Om du har haft företaget som huvudsaklig sysselsättning behöver du dock lägga det vilande för att kunna få arbetslöshetsersättning.

Egenföretagare

Försäkringar för dig som egenföretagare

Du som är egenföretagare omfattas alltid av vår inkomstförsäkring, olycksfallsförsäkring samt försäkring vid allvarlig sjukdom. Dessutom ingår ytterligare försäkringar under dina tre första månader som medlem.

Karriärtjänster för egenföretagare

LinkedIn-granskning för egenföretagare

Med LinkedIn kan du utöka ditt kontaktnät och hitta fler branschkollegor. Låt oss hjälpa dig att använda LinkedIn effektivt och med framgång.

Gott och blandat Egenföretagare

Starta eget

Funderar du på att starta eget företag? Här listar vi våra tio bästa tips om vad du bör tänka på. Lycka till!

Semester som egenföretagare

Eftersom du som egenföretagare är din egen chef bestämmer du naturligtvis själv när du vill ha semester. Möjligheten att ha semester styrs självklart till stor del även av dina kunder och uppdrag.

Föräldrapenning för dig som egenföretagare

Föräldrapenning får du för att kunna vara hemma med ditt barn i stället för att arbeta. Även du som är egenföretagare kan få föräldrapenning.

Företagsskolan i samarbete med Danske Bank

Företagsskolan ger dig som företagare värdefull kunskap inom bland annat företagsformer och skatt, utdelning och lön, bokföring och redovisning och hur man som företagare undviker pensionsfällan.