Juseks ledarskapsprogram

Under 2018 lanserades Juseks ledarprogram för chefer. Ett unikt utvecklat forskningsbaserat utvecklingsprogram för dig som är akademiker och chefsmedlem i Jusek.

Programmet är baserat på modern arbetspsykologisk forskning, den samlade chefskompetensen inom Juseks professionsförening för chefer och Juseks undersökningar om vad högutbildade och specialiserade medarbetare behöver för välbefinnande och effektivitet i arbetet.

Inspiration, kompetens och erfarenhet

Vid tre tillfällen fick chefer möta 20 andra chefer med liknande utmaningar. Tillsammans möttes vi upp med utbildare med mycket gedigen kompetens och erfarenhet inom Ledarskap och chefskap, arbetsmiljö, rådgivning för chefer och digital transformation. Utbildningen hölls på internat utanför Stockholm under tre tillfällen om totalt sex dagar. Inga förkunskaper krävs. Målgruppen är dig som chef i ledande befattning med antingen personal-, budget- eller verksamhetsansvar.

Några av föreläsarna från 2018

Thomas Larsson Thomas är VD för IDI profiling AB. Han har lång erfarenhet av att arbeta med utveckling av grupper. Han kommer att använda instrumentet IDI -Interpersonal Dynamics Inventory - under utbildningen. 

Stefan Söderfjäll Stefan är Fil. Dr i psykologi, konsult och en av Ledarskapscentrums grundare. Han är också författare till boken Behovsanpassat ledarskap: att skapa förutsättningar för motivation, prestation och välbefinnande.

Anna Westling Anna är ombudsman på Jusek, som har mångårig erfarenhet av att arbeta med chefsfrågor kommer att fokusera på chefernas ansvar för den organisatoriska- och sociala arbetsmiljön och ge deltagarna praktiska verktyg för hur man kan hantera detta ansvar.

Anders Sjöstedt Anders är grundare av Martinsson King. Han kombinerar sin entreprenörsroll med globala samtal om affärsutveckling och digital omvandling för kunder som Moet Hennessy, Volvo och Freixenet.

Vad kan du få ut av programmet?

Du kommer att utöka din verktygslåda avseende hur du via ditt ledarskap kan agera som en framgångsrik chef som får motiverade och inspirerade medarbetare. Du kommer att få arbeta med: 

  • Dina personliga egenskaper
  • Din ledarstil 
  • Hur du som chef på bästa sätt skapar en bra arbetsmiljö för dig själv och dina medarbetare.

Du kommer även få en ökad förståelse och djupare insikt i vad som händer i vår digitala omvärld och hur den digitala transformationen påverkar roller, utmaningar och förutsättningar i arbetslivet. Här kommer du att kunna anmäla dig till nästa ledarskapsprogram för 2019. Det kommer att vara först till kvarn så håll ögonen öppna för inbjudan. 

Kontakt

Projektledare: Karin Nordin
Har du frågor om eventet, bokning är du välkommen att kontakta: Barbara Säbom