för dig som är

Skyddsombud

Här kan du som är skyddsombud läsa om vilka uppgifter och rättigheter du har i din roll samt vilka lagar du kan ha nytta av och vilken utbildning du kan få för ditt uppdrag.

Chef

För dig som chef

Som chef ska du – oavsett vilken titel du har – kunna leda och utveckla medarbetare samt styra verksamheten. Vi har ombudsmän och experter som är särskilt insatta i frågor som rör arbetsvillkor samt din roll som chef. Jusek är fackförbundet för dig!

Egenföretagare

För dig som egenföretagare

För dig som är egenföretagare erbjuder vi flera tjänster och förmåner speciellt framtagna för din situation. Dem kan du läsa mer om här. Här har vi även samlat våra tips till dig som funderar på att starta eget företag. I dag är 2 400 egenföretagare medlemmar hos oss. Vad väntar du på? Välkommen att gå med du också!

För dig som är

Ekonom

Välkommen till vår sida för dig som är ekonom! Här får du information som rör din yrkesroll. Du kan till exempel läsa om vad du ska tänka på när du söker praktik och få tips om vad du kan jobba som.

För dig som är

Personalvetare

Vi vet vad du som är personalvetare ska ha i lön. Här hittar du information om vår lönestatistik för personalvetare. Du får dessutom tips om vad du ska tänka på när du söker praktik och vad din utbildning kan ge för jobbmöjligheter!

För dig som är

Samhällsvetare

Här kan du som är samhällsvetare hitta information om just din yrkesroll. Du får till exempel tips om löneläget i din bransch. Det gör att du kan känna dig trygg när det är dags för lönesamtal. Välkommen!

För dig som är

Jurist

Vi är Sveriges största fackförbund för jurister och har stenkoll på din arbetsmarknad. Vi kan stötta dig i alla frågor som rör ditt arbetsliv, och finns här för dig oavsett om du är student eller yrkesverksam.

För dig som är

Kommunikatör

Här hittar du som är kommunikatör information om just din yrkesroll. Du får till exempel tips rörande praktik och jobb. Dessutom kan du ta del av vår statistik för kommunikatörer, som kan hjälpa dig på vägen när det är dags att prata lön!

För dig som är

Arbetslös

Här kan du som är arbetslös hitta information om bland annat arbetslöshetsersättning från a-kassan samt sjukpenning. Du får även tips om vad du kan tänka på när du ska söka jobb både i Sverige och utomlands och om hur du skriver cv och personligt brev.

Förälder

Här kan du som är förälder läsa om bland annat föräldrapenning och föräldraledighet. Du får även information om hur du gör för att beräkna föräldrapenning samt vad som händer med din semester och din löneutveckling under tiden som du är föräldraledig.

För dig som är

Student

Hur fixar du studentlivet? Vi vet. Här hittar du som är student svar på dina frågor om studier och kan få tips på vägen till drömjobbet. Du kan till exempel anmäla dig till ett av våra lokala arbetsplatsevent eller få koll på hur du skriver cv och personligt brev. Du kan också ringa en av våra experter och få svar på frågor om lön, avtal och karriär.

För dig som är

Nyexad

Här hittar du som är nyexad tips och råd när du ska ta steget ut på arbetsmarknaden. Vad ska du begära i ingångslön? Var finns jobben? Och vad ska du tänka på innan du skriver på ditt anställningsavtal? Vi vet. Här finns informationen du behöver!

Immigrated university graduate

Welcome to our page for immigrated university graduates! Here you find information about how to get a job in Sweden and how to get an assessment of your foreign degree. You can also read about how to find courses in Swedish, Jusek and what we can do to help you!

Invandrad akademiker

Välkommen till vår sida för invandrade akademiker! Här får du tips om vad du ska tänka på när du söker jobb eller vill studera i Sverige. Du får även information om var du kan vända dig för att få hjälp att välja utbildning.