Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Ung och chef inget ovanligt i IT- branschen

 

Sex av tio nyexaminerade vill bli chef. Det visar Juseks arbetsmarknadsundersökning. För HR-chefen Nathalie Berthelius är titeln chef inte ett självändamål.

– Jag har utvecklats inom det som verkligen intresserar mig och det jag tycker är roligt. Det ledde mig till chefstjänsten, säger hon.

På IT-företaget iZettles kontor på Kungsgatan i centrala Stockholm talar de flesta engelska och HR-chefen Nathalie berättar att det är företagets koncernspråk. iZettles affärsidé är en betallösning för småföretagare och privatpersoner, där mobiler eller surfplattor används för att ta betalt med kort.

– Jag hjälper till med rekryteringen till samtliga kontor. iZettle har kontor i sex länder och vi har cirka 140 anställda. Sedan jag började har jag rekryterat 65 nya medarbetare. Intervjuerna utanför Sverige gör jag via Skype, berättar hon.

Ingen HR-funktion när hon började
Nathalie har arbetat som HR-chef i ett år. När hon började fanns det ingen HR-funktion vilket innebar att hon fick utveckla rollen själv.

– Det är en av de roligaste delarna med det här jobbet. Jag har ett stort ansvar och frihet, med mandat att utformat tjänsten i stort sett som jag vill.
 
Nathalie är utbildad personalvetare och hade flera års erfarenhet från de internationella konsultföretagen Avanade och Accenture när hon började på iZettle. Drivkraften är att ständigt utmana sig själv.

– Människor och arbetslivsfrågor intresserar mig. Jag har utvecklats inom det området. Det har lett till mer ansvar som i sin tur resulterat i ledarroller.

– Att få följa en person från första mötet och sedan se personen utvecklas på företaget är bland det bästa som finns, säger hon.

Branschen van vid unga chefer
Snittåldern på iZettle är dryga 30 år, samma ålder som Nathalie. Har hon stött på några svårigheter med att vara ung och chef?

– Att kombinationen ung och chef specifikt skulle vara särskilt utmanande har jag inte känt. På iZettle, och inom min bransch, sticker man inte ut som ung chef. Fokus är rätt person på rätt plats. Men det handlar också om min egen inställning och att förtjäna förtroendet att vara chef.

Här finns framtidens chefer
Juseks arbetsmarknadsundersökning visar också att nyexaminerade kvinnor, nära två tredjedelar, anser att möjligheten att kombinera yrkesliv med föräldraskap är av stor betydelse eller helt avgörande för att ta ett jobb. Nathalie håller med.

– Det är en självklarhet att arbetsgivaren möjliggör en balans mellan yrkesliv och privatliv. Här har vi många nyblivna föräldrar. Vi har en flexibel arbetskultur och tillämpar frihet under ansvar vilket underlättar i de flesta situationer, inte minst föräldraskap, säger hon.

Juseks utredare Anna Rohlin Larsson är inte förvånad över att många nyexaminerade är intresserade av att bli chef.

– Det påstås att unga inte är intresserade av chefskap. Men vi har inte känt igen den bilden. Undersökningsresultatet visar att chefskap är attraktivt för många. Det är bland våra utbildningsgrupper som framtidens chefer finns, säger hon.