Jusek slår nytt medlemsrekord – igen

Akademikerförbundet Jusek fortsätter återigen att växa. Förbundet samlar nu 89 144 medlemmar och fler nöjda med sitt medlemskap jämfört med tidigare

– Att många söker sig till Jusek är ett kvitto på att vi gör skillnad. Våra medlemsgrupper bidrar på ett avgörande sätt till samhällsutvecklingen och varje ny medlem gör Jusek till en starkare röst på arbetsplatserna, vid förhandlingsbordet och i samhällsdebatten, säger Sofia Larsen, Juseks ordförande.

Jusek har haft en positiv medlemsutveckling under många år. I år slår förbundet rekord och noterar 89 144 medlemmar. Det innebär en ökning med 1 513 medlemmar eller 1,7% sedan ett år tillbaka. Jusek är det tredje största Sacoförbundet, efter Sveriges Ingenjörer och Lärarnas Riksförbund.

Samtidigt som fler väljer att gå med i Jusek visar också medlemsundersökningarna att fler är nöjda med medlemskapet än tidigare. Fler upplever idag att Jusek tillvaratar deras intressen i arbetslivet och fler är nöjda med rådgivning från Jusek jämfört med tidigare år. Dessutom visar resultaten att de medlemmar som har god inblick i vad Jusek gör har en positivare inställning till förbundet. 

– Vi vill inte bara rekrytera nya medlemmar, utan också göra allt vi kan för att behålla dem som redan gått med i Jusek. Det stöd och de olika tjänster vi erbjuder vet vi är väldigt uppskattade av våra medlemmar, säger Elsa Saboonchi, chef för Marknad och kommunikation på Jusek.

bli medlem du också

För mer information, kontakta:
Elsa Saboonchi, chef för Marknad och kommunikation på Jusek
070-665 29 93
elsa.saboonchi@jusek.se

Jusek är akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Vi driver frågor som påverkar våra över 89 000 medlemmars utbildning, karriär, trygghet och villkor. Läs mer på jusek.se.