Jusek bland de mest attraktiva arbetsgivarna

Akademikerförbundet Jusek finns med på listan över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna som Universum sammanställer. Bland jurister hamnar Jusek på plats 68 och bland samhällsvetare på plats 93.

– Jusek är ett växande förbund som bidrar till ett bättre arbetsliv för våra medlemmar. För att lyckas med det behöver vi rekrytera den bästa kompetensen. Därför är det väldigt roligt att Jusek finns på listan över de mest attraktiva arbetsgivarna för jurister och samhällsvetare, säger Magnus Hedberg, vd på Jusek.

Universum gör en årlig sammanställning över de 100 mest attraktiva arbetsgivarna inom olika branscher. I årets sammanställning finns Jusek med på plats 68 när yrkesverksamma jurister får svara på var de helst vill jobba och på plats 93 bland yrkesverksamma samhällsvetare. I båda fallen är Jusek det enda fackförbundet på listan.

I undersökningen framgår också att de tre karriärmål som rankas högst av deltagarna är balans mellan arbete och fritid, trygghet och utmaningar.

– Medarbetarnas välbefinnande är avgörande för verksamhetens resultat. Därför uppmuntrar vi en kultur där konstruktiv återkoppling, nytänkande och kreativ problemlösning frodas. Det tror vi är ett framgångsrecept för att locka riktigt duktiga medarbetare som ser och förstår våra medlemmars behov, säger Magnus Hedberg.

Jusek finns på tre orter i Sverige, i centrala Stockholm med ett större kansli, samt i Göteborg och Malmö med regionkontor. Tillsammans har Jusek drygt 90 anställda och utöver det cirka 50 studentmarknadsförare på studieorter runt om i Sverige. Utöver de anställda har Jusek en förtroendemannaorganisation där förbundets förtroendevalda är verksamma.

För mer information, kontakta:

Magnus Hedberg, vd på Jusek 

070-665 29 13 

magnus.hedberg@jusek.se