Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

OTW vinner avtal om att göra tidningen Karriär

Juseks medlemstidning Karriär ska framöver göras av contentbyrån OTW. Byrån har fått uppdraget att vara extern leverantör av tidningen och kommer att ansvara för utgivningen. Ett mål med att lägga ut produktionen är göra tidningen ännu vassare i digitala kanaler, och på samma gång göra den mindre sårbar och mer flexibel. Jusek genomför nu två större läsarundersökningar för att ta nästa steg i tidningens utveckling.

– Kompetenser vid sidan av journalistik är idag viktiga för att nå ut till läsarna genom flera olika kanaler. Genom att lägga ut produktionen vill vi bli ännu vassare i digitala kanaler och minska den sårbarhet en liten redaktion innebär, säger Magnus Hedberg, vd på Jusek.

Jusek har i dagarna tecknat avtal med contentbyrån OTW för produktion av tidningen Karriär. I uppdraget ingår förutom att producera tidningen också att utveckla och producera digitalt, socialt och rörligt innehåll, samt jobba med strategi och analys. Sara Wilk på OTW kommer att vara chefredaktör och ansvarig utgivare och tidningen kommer även i fortsättningen att vara oberoende i relation till Jusek.

Ett syfte med att låta en extern utförare göra tidningen är att öka flexibiliteten och samtidigt få tillgång till flera olika kompetenser som är svåra att samla på en liten redaktion. Jusek vill med förändringen också stärka tidningens närvaro i digitala kanaler.

– Jusek är ett spännande fackförbund med stora ambitioner. Vi är oerhört glada och stolta över att få vara med och utveckla tidningen Karriär i alla kanaler, säger Michael Jonsson, Account Director på OTW.

Två olika undersökningar genomförs nu som ett led i att utveckla tidningen. Fokusgrupperna och läsarundersökningarna är färdigställda inom kort, och de preliminära resultaten visar att läsarna är nöjda med tidningen och att en hög andel läser alla nummer.

– För Jusek handlar det om att skapa en så bra tidning som möjligt för medlemmarna. Våra undersökningar visar att tidningen idag är populär bland läsarna. Genom avtalet med OTW ökar vi flexibiliteten och får tillgång flera olika specialistkunskaper som gör att vi kan ta ytterligare steg i att utveckla tidningen, säger Magnus Hedberg.

I dagsläget finns inga planer på att ändra antalet nummer eller sidor i tidningen.

För mer information:

Magnus Hedberg, vd Jusek
070-665 29 13
magnus.hedberg@jusek.se
Senast ändrad: 2017-05-18