Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

”Orimliga krav från Migrationsverkets generaldirektör”

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik vill öka antalet beslut per medarbetare. Samtidigt står myndigheten inför en stor omställningsprocess där var tredje medarbetare kommer att få gå. Orimligt, menar företrädare för Jusek och Saco-S på Migrationsverket.

– Våra medlemmar är under stor press. Krav på kortare handläggningstider ska balanseras mot höga krav på en rättssäker process. Samtidigt ska 3 000 medarbetare lämna myndigheten. Att i det läget gå ut och kräva att medarbetarna ska öka takten ytterligare i handläggningen är orimligt, säger John Andén, företrädare för Jusek och ordförande i Saco-S föreningen på Migrationsverket.

Digitalisering och minskad administration pekas av Migrationsverkets generaldirektör ut som två nycklar för att se till att fler medarbetare kan ägna sig åt kärnverksamheten.

– Initiativ som minskar den administrativa arbetsbelastningen och frigör tid för handläggningen är välkomna men vi behöver också ta hänsyn till verkligheten. Om antalet beslut per medarbetare ska öka måste det finns förutsättningar på plats. Det gör det inte i dagsläget, säger John Andén.
Senast ändrad: 2018-02-12