Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Ny omgång av Juseks mentorprogram

Nu startar en ny omgång av Juseks mentorprogram för invandrade akademiker. Sedan 2010 har över 300 adepter deltagit i programmet. Åtta av tio deltagare som får ett kvalificerat jobb får det inom ett år efter programmets slut, visar en ny utvärdering.

– Juseks mentorprogram är ingen jobbförmedling men den som går programmet får en ökad förståelse för arbetsmarknaden. 85 procent av adepterna som i dag har ett kvalificerat jobb fick det inom ett år efter programmets slut, säger Christian Lövgren, ansvarig för Juseks mentorprogram.

Juseks mentorprogram för invandrade akademiker startade i Stockholm hösten 2010. Adepterna är ekonomer, jurister, samhällsvetare, personalvetare, systemvetare och kommunikatörer med utländsk bakgrund och utbildning.

Varje mentorpar deltar i programmet under sju månader och får utbildning i mentorskap, interkulturell kompetens och kontinuerlig guidning av Jusek för att lyckas i mentorskapet. Nya omgångar startar varje höst och vår.

– Professionella nätverk är en nyckel för att fler utrikes födda akademiker ska få ett jobb i nivå med sin kompetens. Det skapar jobbkedjor som ger fler jobb även för den utan utbildning. Det finns ett stort intresse för Juseks modell och vi hoppas att vi kan sprida den så att fler kan bidra till etableringen av utrikes födda på arbetsmarknaden, säger Christian Lövgren.

Juseks mentorprogram
Jusek driver tre olika mentorprogram, för studenter, yrkesverksamma och invandrade akademiker.
Mer om Juseks mentorprogram

För mer information, kontakta:

Christian Lövgren, ansvarig för Juseks mentorprogram  
070-665 20 73
christian.lovgren@jusek.se

Hanna Birath, pressansvarig på Jusek
070- 665 29 55
hanna.birath@jusek.se
Senast ändrad: 2017-10-12