Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Juseks vd omvald i Sacos styrelse

På Sacos kongress i Stockholm valdes Juseks vd Magnus Hedberg till styrelseledamot i ytterligare fyra år. Sju nyvalda ledamöter tar plats i styrelsen och ordförande Göran Arrius omvaldes för ytterligare en period.

– Saco representerar närmare 700 000 medlemmar. Det är en viktig röst för ett Sverige där kunskapen står i centrum. Jag är mycket hedrad och stolt över att få representera Jusek i Sacos styrelse under de kommande åren, säger Magnus Hedberg, Juseks vd.

Den 23–24 november 2017 höll Saco kongress i Stockholm och valde en ny styrelse för de kommande fyra åren. Sju nyvalda ledamöter tar plats i styrelsen och ordförande Göran Arrius omvaldes för ytterligare en period. Magnus Hedberg har varit styrelseledamot i Saco sedan 2013.

Kongressen fattade flera beslut som ligger i linje med Juseks ställningstaganden. Bland annat ska Saco ägna mer kraft åt att bevaka och opinionsbilda kring AI och digitalisering, vilket Jusek lyfte fram i en motion. Ledamöterna kom överens om att förespråka att föräldrapenningen även ska kunna tas ut mer flexibelt av närstående och längre upp i åldrarna.

Under kongressen höll statsminister Stefan Löfven tal och hyllade bland annat Juseks mentorprogram för invandrade akademiker.

– Vårt mentorprogram är en viktig insats för att fler invandrade akademiker ska få jobb i nivå med sin kompetens. Det är roligt att det nu också uppmärksammas från politiskt håll, säger Magnus Hedberg.

Sacos nyvalda styrelse
Sacos styrelse väljs för fyra år i taget. Styrelsen består av tio ledamöter och en ordförande. Sju nyvalda ledamöter tar nu plats i styrelsen och ordförande Göran Arrius omvaldes för ytterligare en period. Här finns hela listan över Sacos nyvalda styrelse.

För mer information, kontakta:

Magnus Hedberg, vd på Jusek
070-665 29 13
magnus.hedberg@jusek.se

Hanna Birath, pressansvarig på Jusek       
070- 665 29 55
hanna.birath@jusek.se