Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Jusek inför skräddarsytt medlemskap för invandrade akademiker

Nu tar Jusek nästa steg i arbetet med att ge invandrade akademiker stöd i yrkeskarriären genom att införa ett kostnadsfritt instegsmedlemskap. Genom en rad karriär- tjänster vill förbundet bidra till att nyanlända jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare får kvalificerade jobb.  

– Många invandrade akademiker kan ha stor nytta av de fackliga tjänster som
Jusek erbjuder eftersom de generellt sett har begränsad kunskap om svensk arbetsmarknad. Genom vårt stöd hoppas vi kunna bidra till en snabbare etablering för nyanlända akademiker, säger Sofia Larsen, ordförande för Jusek. 

Med start i september kommer Jusek att erbjuda kostnadsfritt medlemskap i sex månader för nyanlända som läser svenska eller kompletterande utbildning. De tjänster som ingår i medlemskapet är anpassade för målgruppen.

Flera tjänster som kommer att erbjudas handlar om att öka kunskapen om hur den svenska arbetsmarknaden och rekryteringsprocessen fungerar. Förutom karriärrådgivning, tillgång till professionella nätverk och möjlighet att få en mentor ingår konkret stöd kring allt från ingångslöner, jobbintervjuer, ansökningshandlingar till stöd när anställningsavtal ska skrivas på.

– Genom de tjänster som vi erbjuder hoppas vi kunna ge ett bra stöd i steget in på arbetsmarknaden för nyanlända akademiker. Vi kommer att utveckla medlemskapet löpande för att se till att få fram verktyg som fungerar, säger Ulrika Husmark, karriärrådgivare på Jusek. 

Jusek kommer att börja rekrytera i september. Sedan 2010 driver Jusek ett mentorskapsprogram för invandrande akademiker. I höst startar det 16:e programmet och genom åren har över 300 adepter deltagit.

För mer information kontakta:

Sofia Larsen, ordförande
070-520 52 96
sofia.larsen@jusek.se

Ulrika Husmark, karriärrådgivare
070-665 29 62
ulrika.husmark@jusek.se
Senast ändrad: 2017-06-29