Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Front Advokater får Justitiapriset 2018

Front Advokater är 2018 års vinnare av Justitiapriset. Priset delas ut till den affärsjuridiska byrå som är bäst på jämställdhet. Akademikerförbundet Jusek är huvudsponsor av priset och deltar i juryn som utser vinnaren.

– Karriär på lika villkor för kvinnor och män är en av Juseks viktigaste frågor. Våra medlemsundersökningar visar att många kvinnor på advokatbyråer känner sig missgynnade när det gäller lön, delägarskap och arbetsuppgifter. Justitiapriset är ett sätt att uppmärksamma de advokatbyråer som arbetar aktivt med jämställdhet, säger Magnus Hedberg, vd på Jusek.

Justitiapriset delas ut till den affärsjuridiska advokatbyrå som bäst jobbar med jämställdhet. Syftet med priset är att uppmuntra fler advokatbyråer att arbeta aktivt med jämställdhet och därmed bidra till en mer jämställd advokatbransch.

Vinnaren utses genom att deltagande affärsbyråer får besvara en enkät om struktur, kultur och balans som sedan analyseras av det jämställdhetsbolaget Add Gender. Efter anonymisering går advokatbyråernas resultat vidare till en jury bestående av namnkunniga och välrenommerade jurister och branschpersoner som genom votering utser en vinnare.

– Det är fantastiskt roligt att branschen är så positiv och nyfiken på Justitiapriset. Branschen har länge pratat om problemen och nu är det dags för lösningarna. Justitiaprisets ambition är att med små steg göra advokatbranschen mer jämställd, säger Louise Meijer, grundare av Justitiapriset.

Intresset för att delta har varit stort, 14 affärsjuridiska byråer deltog i årets tävling. Vinnare av Justitiapriset 2018 blev Front Advokater med motiveringen:

”Årets vinnare har jämställdhet som en del av sitt DNA. Med en genuin vilja och stark drivkraft att påverka hela branschen i jämställd riktning är Front Advokater en riktig inspirationskälla och förebild.”

Mer om Justitiapriset
Justitiaprisets jury 2018 består av Mårten Schultz, professor i civilrätt, Mari Hedenborg, justitieråd i Högsta domstolen, Magnus Hedberg, vd för Jusek, Maria Ingelsson, bolagsjurist och Tove Lindgren, adjunkt i civilrätt.
Mer information om priset på justitiapriset.se.

Mer om Juseks jämställdhetsarbete
Jusek ställer återkommande frågor om karriär och familj till medlemmar anställda på advokatbyrå. Resultaten från den senaste undersökningen visar att 43 procent av kvinnorna upplever sig missgynnade när det gäller arbetsuppgifter och drygt 30 procent anser sig missgynnade i fråga om lön och delägarskap.
Läs rapporten: ”Karriär på lika villkor för advokater” 

För mer information, kontakta:
Louise Meijer, grundare av Justitiapriset 
070-950 06 54
louise@justitiapriset.se

Magnus Hedberg, vd på Jusek
070-665 29 13
magnus.hedberg@jusek.se

 
Senast ändrad: 2018-05-03