Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Anna Nitzelius ny opinionsbildare på Jusek

Anna Nitzelius blir ny opinionsbildare på akademikerförbundet Jusek. Hon kommer att ansvara för Juseks opinionsbildning inom rättspolitik och förvaltningspolitik. Anna Nitzelius kommer närmast från förhandlingsorganisationen OFR.

– Rättsfrågorna står högt upp på dagordningen i samhällsdebatten just nu. Många av Juseks medlemmar har dessutom viktiga funktioner i rättssamhället. Det ska bli roligt att sätta tänderna i förbundets arbete inom det här området, säger Anna Nitzelius, opinionsbildare på Jusek.

Anna Nitzelius är jurist och kommer närmast från OFR, Offentliganställdas Förhandlingsråd, där hon arbetade som biträdande kanslichef och förbundsjurist. Innan dess arbetade hon på regeringskansliet och i riksdagen, med bland annat arbetsrätt och EU-frågor.

– Anna Nitzelius har en gedigen erfarenhet från partsvärlden och statlig förvaltning. Hennes kompetens och bakgrund kommer att vara en stor tillgång för Jusek. Under valåret kommer vi att fokusera mycket av förbundets opinionsbildning på de rättspolitiska frågorna, säger Magnus Hedberg, vd på Jusek.

Jusek har över 8 000 medlemmar inom rättsväsendet. Det är jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare med centrala roller inom rättssamhället.

Bilder:
Högupplöst pressbild på Anna Nitzelius.

Mer information om Juseks rättspolitik:
Fler vägar in i rättsväsendets yrken och ökad säkerhet för medarbetarna är några av punkterna i Juseks rättspolitiska program. Totalt har Jusek 50 olika förslag som ska öka professionaliteten, kvaliteten och oberoendet inom rättsväsendet.
Juseks rättspolitiska program.

För mer information, kontakta:
Anna Nitzelius, opinionsbildare på Jusek
070-665 29 40
anna.nitzelius@jusek.se

Hanna Birath, pressansvarig på Jusek 
070-665 29 55
hanna.birath@jusek.se
Senast ändrad: 2018-02-21