Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Almedalens PR-konsulter får sämre pension

Under Almedalsveckan kommer Jusek att diskutera varför 9 av 10 PR-byråer inte har kollektivavtal. Vi kommer också att diskutera behovet av kompetensförsörjning i kommunerna och klivet mellan studier och arbetsliv. Jusektidningen arrangerar ett seminarium på temat meriter eller kontakter, vad som väger tyngst när man söker jobb. Vi har våra seminarier i kårhuset Rindi.

Måndag 1 juli kl. 14.30-15.30

Seminarium: Kompetensförsörjning i kommuner – hur klarar vi utmaningarna?

Rätt kompetens bland medarbetarna är nyckeln till en effektiv, rättsäker och kvalitativ verksamhet. Hur skapas goda förutsättningar för medarbetarna? Finns rätt verktyg för att följa upp verksamheten och hur säkerställer vi kompetensen?  Och vems är ansvaret?

 Tisdag 2 juli kl. 10.00-11.00

Seminarium: Steget mellan studier och arbetsliv - fler broar att bygga

Kopplingen mellan studier och arbetsliv är ofta svag. Vägen till det första jobbet kan upplevas som svårnavigerad. Frågan är vem som ansvarar för att brygga denna klyfta samt hur kopplingen mellan studier och yrkesliv kan förbättras? Juseks studerandesektion arrangerar.

 Tisdag 2 juli, kl. 14.30-15.30  

Seminarium: Varför saknar nio av tio PR-byråer kollektivavtal?

1. Vana X. Fördomar 2. Oförstånd

I Almedalen samlas PR-folket. Deras löner är ganska höga. Det går bra nu. Men i branschen är det ovanligt med kollektivavtal, så hur blir framtiden?

Onsdag 3 juli. Kl. 11.30-12.30

Seminarium: Leve meriterna! Riskerna med att bara anställa dem vi känner

De flesta jobb tillsätts via kontakter. Att sakna rätt kontakter kan bli ödesdigert även för den med välfyllt cv. Samtidigt riskerar arbetsgivare att missa duktiga människor som inte finns i deras kontaktnät. Ska vi anpassa oss till kontaktnätssamhället eller är det dags att uppvärdera meriterna? Arr: Jusektidningen och Naturvetarna.

Läs mer på jusek.se/almedalen

Kontakt

Camilla Björkman
Projektledare
070-665 29 05

 

Kristina Mäler
Pressansvarig
070-665 29 55