Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Jusek välkomnar #inteförhandlingsbart

Uppropen i spåren av #metoo fortsätter. Det fackliga uppropet #inteförhandlingsbart samlar förtroendevalda och anställda i fackföreningsrörelsen som protesterar mot sexuella trakasserier, övergrepp och sexism. Juseks förbundsordförande Sofia Larsen välkomnar uppropet.
 
– Det är upprörande och sorgligt att nu se vittnesmål även från fackföreningsrörelsen. Sexuella trakasserier, övergrepp och kränkningar får inte förekomma, varken i eller utanför fackföreningsrörelsen. Som fackförbund har vi ett särskilt ansvar att föregå med gott exempel och visa hur vi kan arbeta proaktivt för att skapa en arbetsmiljö där det råder nolltolerans, säger Sofia Larsen, Juseks förbundsordförande.
 
Jusek arbetar aktivt med frågan om ett arbetsliv fritt från trakasserier och diskriminering, både som arbetsgivare och medlemsorganisation. Sedan #metoo startade en flodvåg av upprop inom olika branscher har Jusek startat en plattform för medlemmar som vill fortsätta engagera sig i arbetet mot sexuella trakasserier. Jusek har också tagit fram checklistor som stöd för medlemmar och förtroendevalda. Inom kort håller Jusek också en utbildning i hur sexuella trakasserier kan förebyggas och hanteras på arbetsplatsen.
 
– Ett arbetsliv fritt från sexuella trakasserier är i grunden en arbetsmiljöfråga. Alla de upprop vi nu ser är ett tydligt exempel på den kollektiva kraften i att människor organiserar sig. Det är precis vad fackföreningsrörelsen handlar om. Tillsammans har vi större möjligheter att skapa verklig förändring på arbetsmarknaden, säger Sofia Larsen.

Vill du fortsätta bidra till arbetet mot sexuella trakasserier med Jusek? Anmäl dig. Vi kontaktar dig inom kort.
Senast ändrad: 2017-11-21