Studerandesektionen - Jusek
Inloggningen misslyckades, kontrollera användarnamn/lösenord
Gå till innehåll
Jusek

Studerandesektionen

Bild Jusek Student

Välkommen till studerandesektionens sida. Vår sektion har nästan 18 000 medlemmar. Vi arbetar med frågor som är viktiga för studenterna inom Juseks utbildningsgrupper och finns även lokalt för att bedriva verksamhet för att underlätta studenternas övergång från studier till yrkesliv.

Om studerandesektionen och sektionens styrelse

Alla Juseks medlemmar är indelade i ett antal sektioner som är uppdelade beroende på bransch- och yrkestillhörighet och alla Juseks studerandemedlemmar tillhör studerandesektionen. Vår sektion leds av en nationell sektionsstyrelse där studenter från olika lärosäten och utbildningar finns representerade.

Studerandesektionens stadgar
Läs mer om studerandesektionens styrelse

Sök till vår nationella styrelse

Valberedningen söker kandidater att nominera till nästa års styrelse. Vill du ha en rolig och meriterande erfarenhet? Vill du påverka utbildningspolitiken och din framtida arbetssituation? Juseks student söker ny styrelse för kommande verksamhetsår. Det här är ett perfekt tillfälle för dig att testa hur det är att sitta i en styrelse på nationell nivå och lära dig mer om påverkan. Uppdraget börjar i september och löper på ett år.

Läs mer och ansök

Lokala styrelser och mentorskapsprojekt

Till studerandesektionen tillhör även ett antal lokalstyrelser och mentorskapsprojekt som verkar på lokal nivå ute på de olika universiteten och högskolorna. Vad vill du förbättra på din skola?

Läs mer om lokala styrelser & mentorskapsprojekt 

Motionera mera!

I en demokratisk organisation så som Jusek så bygger verksamheten på att medlemmarna är aktiva, tycker till och ger feedback till de styrelser som driver förbundet framåt.

En viktig del i detta är att lokala styrelser (som mentorskapsprojekt eller lokalstyrelser) eller andra sektionsmedlemmar skickar in förslag i form av motioner på vad sektionen ska jobba mer med, utveckla vidare eller driva just nu. Har du tankar och idéer om vad sektionsstyrelsen borde eller skulle kunna jobba med? Prata ihop dig med din lokala styrelse eller skriv en egen motion och skicka den till sektionsstyrelsen så behandlar vi den gemensamt inom sektionen på kommande årsmöte. Ju fler motioner, förslag och engagemang desto roligare!

Mall motion

Vill du engagera dig?

Om du är intresserad av att engagera dig i studerandesektionens arbete på nationell eller lokal nivå så kontakta Juskes sektionsansvarige:

   

Abelone Tischbein Madsen
Studentombudsman
08-665 29 72/070-665 29 72
Abelone.TischbeinMadsen@jusek.se

 

"Jusek student har gett mig självförtroende, vänner för livet och en ständig vilja att påverka. Jag har fått lära känna den fackliga världen, jag har fått kontakter och erfarenheter som är av stort värde i mitt framtida arbetsliv."

Emma Liikanen
Juriststudent & fd. ordförande Jusek student 
Läs hela intervjun med Emma

 

Sök till vår nationella styrelse

Vill du ha en rolig och meriterande erfarenhet? Vill du påverka utbildningspolitiken och din framtida arbetssituation? Juseks student söker ny styrelse för kommande verksamhetsår. Det här är ett perfekt tillfälle för dig att testa hur det är att sitta i en styrelse på nationell nivå och lära dig mer om påverkan.

Om uppdraget
Jusek student leds av en nationell styrelse som representerar Juseks 17 000 studentmedlemmar internt inom Jusek, och extern mot andra aktörer. Styrelsen består av 9 ledamöter som läser olika utbildningar på olika universitet och högskolor runt om i landet.

Uppdraget är ideellt och Jusek bekostar resor och boenden i samband med möten. Styrelsemöten hålls oftast på Juseks kansli i Stockholm omkring en gång i månaden. Utöver det ingår enstaka event för medlemmarna samt event som arrangeras av samarbetspartners. Att engagera sig i styrelsen är ett roligt arbete som ger dig styrelseerfarenhet, ett utökat nätverk och personlig utveckling.
Läs mer om Jusek student

Vi söker nyfikna personer från hela landet
Vi söker studenter som är medlemmar i Jusek till uppdraget som ledamot för Jusek students nationella styrelse. Vi ser gärna att du som sökande är initiativrik och har ett intresse för studentfrågor. Du får gärna ha erfarenhet från tidigare styrelsearbete med det viktigaste är att du vill engagera dig och lära dig mer.

 

Följ Jusek student

Facebook: Jusek student
Twitter @JusekStudent